Welcome to Bestwine

Дона Паула, Аржентина

Дона Паула, Аржентина

Ние вярваме в това, че за да произвеждаме висококачествени вина, трябва да имаме най-добрите лозя. Също така вярваме, че за да установим свой собствен стил, трябва да се погрижим за всеки процес по време на фенологичните фази (взаимните връзки между сезонните явления в живота на растенията) на насажденията. Затова, гроздовете използвани за производство на нашите вина идват от собствените лозя на Doña Paula. Нашите земи са разположени в най-добрите райони на Mendoza, провинция в която е концентрирано 80% от винопроизводството на Аржентина. В продължение на много години ние правим детайлни проучвания на почвата и микроклимата на Mendoza, в момента притежаваме 703 ха (приблизително 1.737 акра) лозя разположени в най-известните територии на Luján de Cuyo и долината Uco. Тези лозя раждат гроздове с огромно значение за приготвянето и запазването на различни видове вина, способни да изразят своето разнообразие и териториални черти.

9 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

  1. Червено вино Малбек Селекция де Бодега 2011, Дона Паула, Аржентина

    Червено вино Малбек Селекция де Бодега 2011, Дона Паула, Аржентина

    Регион: Alluvia лозе в Gualtallary (Tupungato, Uco Valley) Seleccion de Bodega Malbec идва от лозето Алувия, разположено в Gualtallary, долината Уко, на 1350 метра над морското равнище. Това подрязано на чеп лозе е разположено на брега на поток, почвата му съдържа алувиални скали със среден размер, покрити с калциев карбонат патини и смесени с пясък и креден емайл. Това е една от най-бедните почви по отношение на хранителните вещества, органичната му материя е почти нула и има голям дренажен капацитет. Времето е хладно през дните и студено през нощите. Правим ръчно реколтиране в пластмасови касетки с вместимост 20 килограма от края на март до началото на април. Предферментативната мацерация се извършва на студено, за да се запазят първичните аромати. Алкохолната ферментация се прави с местна мая при ниска температура. Стареенето се извършва в нови бъчви от френски дъб за 16 месеца. Това вино има интензивен и наситен виолетово-черен цвят. Ароматът се откроява с голямата си сложност от нюанси на горски плодове като тези на боровинките, къпините, а също и свежи плодове като малини и са придружени от минерални аромати, напомнящи креда и графит. В небцето има страхотна структура и свежест, дадена от балансираната му киселинност. Със силни и сочни танини представя устойчив завършек. Идеален за дълго отлежаване в бутилка Вижте повече
  2. Червено Вино, Блек Едишън Естейт 2014, Дона Паула, Аржентина

    Червено Вино, Блек Едишън Естейт 2014, Дона Паула, Аржентина

    Регион: El Alto Estate, Luján de Cuyo В глинестите глинести почви на лозето Ел Алто в Угартече, Луян от Куйо, ние избрахме най-бедните профили - получени от сместа от камъчета, чакъл и глина, за да засадим нашето имение Дона Паула Каберне Совиньон през 1998 г. Тези лози дават 7 до 10 тона на хектар и те се обучават в еспалиери, като се използва капково напояване. Климатът на това имение, разположен на 1050 метра надморска височина, се характеризира с топлите си дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Гроздето се бере ръчно от средата до края на март. След това се извършва студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. Температурата по време на ферментацията на мъстта варира между 25 и 28 ° C. Провежда се спонтанна малолактична ферментация. Виното отлежава в първа, втора и трета употреба на бъчви от френски дъб за 12 месеца. Цвят: Прозрачен керемидено-червен цвят с развитие. Аромат: Богат, многопластов аромат на червени плодове-зрели череши, ягоди, сушени листа и дим,натурален шоколад с лек мус- кусен нюанс. Вкус: Приятна сладост, меки танини, хармонично добре балансирано. Съчетание с храни: Подходящо за печени меса с гарнитура от печени гъби манатарки, барбекю, добре препечено агнешкo с печени на жар картофи и сос с карамелов вкус, изискани ястия с червени меса, дивеч и добре съзряли бели и жълти сирена. Вижте повече
  3. Червено вино, Малбек-Сира Естейт 2015, Дона Паула, Аржентина

    Червено вино, Малбек-Сира Естейт 2015, Дона Паула, Аржентина

    Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване. Гроздето се бере ръчно през първата седмица на април. След това се провежда студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. Ферментацията протича при ниски температури, а по-късно след ферментационна мацерация се извършва 15 до 20 дни. Виното отлежава в първа и втора употреба бъчви от френски дъб за 12 месеца. Интензивен виолетов цвят. В аромата се открояват нотки на узрели сливи, ядки, подправки и бял пипер. Вкусово това е много хармонично и балансирано вино, с кръгли танини и дълъг завършек. Вижте повече
  4. Бяло Вино, Торонтес Естейт 2011, Дона Паула, Аржентина

    Бяло Вино, Торонтес Естейт 2011, Дона Паула, Аржентина

    Този торонтес произлиза от подножито на планината Анди, в северната част на Аржентина на 1,700 метра над морското равнище. Почвата е песъчлива и камениста. Климатът е характерен за района - горещи дни и студени нощи. Събирането на реколтата прeминава през три различни етапа: през месец Февруари, за да има добра киселинност и свежест, през Март за да придобие цветни нотки и през Април, за да добие аромати на тропични плодове. Гроздето се обезкостява, докато се добавя SO2, за да се избегне окисляване. Сокът се отделя от кожите, без пресоване, и се ферментира в малки бетонни резервоари при ниски температури. Лозята на Дона Паула винаги се обработват чрез технологиите на устойчиво земеделие. Интензивен златистожълт цвят. Нежни и сложни аромати на жасмин, портокалов цвят, тропически плодове и мускат. Вкусово това вино е прясно, балансирано, устойчиво, с добър обем и киселинност. Вижте повече
  5. Червено вино Малбек Естейт 2015, Дона Паула, Аржентина Промо

    Червено вино Малбек Естейт 2015, Дона Паула, Аржентина

    Регион: Finca Alluvia в Gualtallary (Tupungato, Uco Valley) и Finca Los Indios в Altamira (Сан Карлос, долината Уко) 90% от това грозде се добива от най-добрите ни лозя в Алувия, Gualtallary, на 1350 метра надморска височина и 10% от Лос Индиос, Алтамира, на 1100 метра надморска височина. Почвите са каменисти на първото място, а на второ - песъчливи, и двете имат високо варовито съдържание. Dona Paula Estate Malbec показва уникалните характеристики на долината Уко, тероар, където климатът е студен, със средно температурно колебание от 16 ° C в Лос Индиос и 12,5 ° C в Алувия и средногодишен валеж от 280 mm в Алтамира и 300 мм в Gualtallary. Лозите дават средно 8 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване. Гроздето се бере ръчно през първата седмица на април. Във винарната се пресоват нежно, без да се чупят чепките. След това се провежда студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. Ферментацията протича при ниски температури, а по-късно след ферментационна мацерация се извършва 15 до 20 дни. Виното отлежава в първа, втора и трета употреба на бъчви от френски дъб за 12 месеца. Интензивен виолетов цвят. В аромата се долавят нюанси на черен плод, теменужки и подправки, с някои минерални и графитни нотки. Страхотен баланс и свежест въб вкуса, с добра концентрация и структура. Меки танини и устойчив завършек. Вижте повече

    Нормална цена: 17,90 лв.

    Special Price 12,50 лв.

  6. Cabernet Sauvignon Dona Paula 2010 Промо

    Червено Вино Естейт Каберне Совиньон 2014, Дона Паула, Аржентина

    Регион: Финка Ел Алто в Угартече (Луян де Куйо) В глинестите глинести почви на лозето Ел Алто в Угартече, Луян от Куйо, ние избрахме най-бедните профили - получени от сместа от камъчета, чакъл и глина, за да засадим нашето имение Доня Паула Каберне Совиньон през 1998 г. Тези лози дават 7 до 9 тона на хектар и те се обучават в еспалиери, като се използва капково напояване. Климатът на това имение, разположен на 1050 метра надморска височина, се характеризира с топлите си дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Гроздето се бере между първата и втората седмица на април. След леко оформяне, мъстта е студенo мацерирана преди ферментация, за да се запазят първичните аромати. Температурата по време на ферментацията варира между 25 и 28 ° C. След ферментационна мацерация се провежда за 10 до 15 дни, след което се извършва малолактична ферментация в бъчви. Стареенето се извършва в първа, втора и трета употреба на френски дъбови бъчви за 12 месеца. Интензивен рубинено червен цвят. Аромати на черен плод, касис, подправки, графит и червен пипер. Вкусът е концентриран, с узрели и обилни танини. Дълъг и устойчив завършек. Вижте повече

    Нормална цена: 17,90 лв.

    Special Price 12,50 лв.

  7. Червено вино, Паула Малбек 2014, Дона Паула, Аржентина

    Червено вино, Паула Малбек 2014, Дона Паула, Аржентина

    Сортът е основен в Аржентина, където е пренесен през 1852 година от Бордо, и с него сега са засадени около 25 000 хектара. От сорта се приготвят висококачествени червени вина, които се отличават с плътен пурпурен цвят, богат вкус и аромати и мека, приятна танинова структура. Най-добрите вина от Малбек се правят в Аржентина.С умерена реколта при по-прохладни климатични условия от Малбек могат да се получат балансирани вина с добър цвят, не много ароматни и по-леки от вината на Каберне. Купажира се добре с другите сортове на Бордо, като създават рано зреещи вина. Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване. Гроздето се бере от средата до края на март. Провежда се студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. След това мъстта се охлажда и започва традиционната ферментация. Постферментационната мацерация продължава между 10 и 15 дни. Малолактичната ферментация се провежда след мацерацията. Дълбоко виолетово червен цвят. Интензивни, пикантни, сладки аромати, с нотки на червени плодове и флорални нотки като виолетки. Вкусът е мек, кадифен, свеж и добре балансиран. Вижте повече
  8. Бяло вино Шардоне Естейт 2013, Дона Паула, Аржентина

    Бяло вино Шардоне Естейт 2013, Дона Паула, Аржентина

    Регион: Finca Alluvia в Gualtallary (Tupungato, Uco Valley) Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване. Лозето за Dona Paula Estate Шардоне се отглежда на легло от камъни и варовици, при вливането на сухите потоци, които пресичат масива Алувия, в Gualtallary, Вале де Уко, на 1350 метра надморска височина. площта е с топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 12,5 ° C и средногодишен валеж от 280 mm. Лозите, които се обучават в еспалиери, дават 10 тона на хектар. Гроздето се бере ръчно през първата седмица на март. Първо се пресова, а след това ферментира при ниски температури в резервоари от неръждаема стомана. 50% от мъстта завършва ферментацията си в нови бъчви от френски дъб. Отлежаването се извършва в нови бъчви от френски дъб за период от 8 до 10 месеца. Златисто жълт цвят. Цитрусови и минерални аромати, с тропически плодове и пикантни нотки. На вкус - прясно и живо вино, с добра киселинност и баланс Вижте повече
  9. Червено вино, Паула Сира 2015, Дона Паула, Аржентина

    Червено вино, Паула Сира 2015, Дона Паула, Аржентина

    Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване. Гроздето се бере от средата до края на март. Провежда се студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. След това мъстта се охлажда и започва традиционната ферментация. Постферментационната мацерация продължава между 10 и 15 дни. Малолактичната ферментация се провежда след мацерацията. Дълбоко виолетово червен цвят. Аромати на теменужки, узрели червени и черни плодове, с нотки на черен пипер и подправки. Меки, сладки и кръгли танини. Устойчив завършек. Вижте повече

9 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък