Welcome to Bestwine

Червено Вино, Блек Едишън Естейт 2014, Дона Паула, Аржентина

Regions AR
Vintage 2014
Grapes Малбек, Пти Вердо, Каберне Совиньон
Residual Sugar 2.24 гр/л
Acidity Level 5.62 гр/л
Alcohol 14 об.%

Регион: El Alto Estate, Luján de Cuyo

В глинестите глинести почви на лозето Ел Алто в Угартече, Луян от Куйо, ние избрахме най-бедните профили - получени от сместа от камъчета, чакъл и глина, за да засадим нашето имение Дона Паула Каберне Совиньон през 1998 г. Тези лози дават 7 до 10 тона на хектар и те се обучават в еспалиери, като се използва капково напояване. Климатът на това имение, разположен на 1050 метра надморска височина, се характеризира с топлите си дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm.

Гроздето се бере ръчно от средата до края на март. След това се извършва студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. Температурата по време на ферментацията на мъстта варира между 25 и 28 ° C. Провежда се спонтанна малолактична ферментация. Виното отлежава в първа, втора и трета употреба на бъчви от френски дъб за 12 месеца.

Цвят:
Прозрачен керемидено-червен цвят с развитие.

Аромат:
Богат, многопластов аромат на червени плодове-зрели череши, ягоди, сушени листа и дим,натурален шоколад с лек мус- кусен нюанс.

Вкус:
Приятна сладост, меки танини, хармонично добре балансирано.

Съчетание с храни:
Подходящо за печени меса с гарнитура от печени гъби манатарки, барбекю, добре препечено агнешкo с печени на жар картофи и сос с карамелов вкус, изискани ястия с червени меса, дивеч и добре съзряли бели и жълти сирена.

Наличност: В наличност

17,90 лв.
Dona Paula

Описание на продукта

Детайли

Регион: El Alto Estate, Luján de Cuyo В глинестите глинести почви на лозето Ел Алто в Угартече, Луян от Куйо, ние избрахме най-бедните профили - получени от сместа от камъчета, чакъл и глина, за да засадим нашето имение Дона Паула Каберне Совиньон през 1998 г. Тези лози дават 7 до 10 тона на хектар и те се обучават в еспалиери, като се използва капково напояване. Климатът на това имение, разположен на 1050 метра надморска височина, се характеризира с топлите си дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Гроздето се бере ръчно от средата до края на март. След това се извършва студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. Температурата по време на ферментацията на мъстта варира между 25 и 28 ° C. Провежда се спонтанна малолактична ферментация. Виното отлежава в първа, втора и трета употреба на бъчви от френски дъб за 12 месеца. Цвят: Прозрачен керемидено-червен цвят с развитие. Аромат: Богат, многопластов аромат на червени плодове-зрели череши, ягоди, сушени листа и дим,натурален шоколад с лек мус- кусен нюанс. Вкус: Приятна сладост, меки танини, хармонично добре балансирано. Съчетание с храни: Подходящо за печени меса с гарнитура от печени гъби манатарки, барбекю, добре препечено агнешкo с печени на жар картофи и сос с карамелов вкус, изискани ястия с червени меса, дивеч и добре съзряли бели и жълти сирена.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Dona Paula

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.