Описание на продукта
Детайли
Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване.
Гроздето се бере от средата до края на март. Провежда се студена преферментативна мацерация, за да се запазят първичните аромати. След това мъстта се охлажда и започва традиционната ферментация.
Постферментационната мацерация продължава между 10 и 15 дни. Малолактичната ферментация се провежда след мацерацията.
Дълбоко виолетово червен цвят. Аромати на теменужки, узрели червени и черни плодове, с нотки на черен пипер и подправки. Меки, сладки и кръгли танини. Устойчив завършек.
Допълнителна информация
Допълнителна информация
Винарна | Dona Paula |
---|