Welcome to Bestwine

Промо

Бяло вино Шардоне Естейт 2013, Дона Паула, Аржентина

Regions AR
Vintage 2014
Grapes 100% Шардоне
Residual Sugar 2.19 гр/л
Acidity Level 6.37 гр/л
Alcohol 14% об.%

Регион: Finca Alluvia в Gualtallary (Tupungato, Uco Valley)

Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване.

Лозето за Dona Paula Estate Шардоне се отглежда на легло от камъни и варовици, при вливането на сухите потоци, които пресичат масива Алувия, в Gualtallary, Вале де Уко, на 1350 метра надморска височина. площта е с топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 12,5 ° C и средногодишен валеж от 280 mm. Лозите, които се обучават в еспалиери, дават 10 тона на хектар.

Гроздето се бере ръчно през първата седмица на март. Първо се пресова, а след това ферментира при ниски температури в резервоари от неръждаема стомана. 50% от мъстта завършва ферментацията си в нови бъчви от френски дъб. Отлежаването се извършва в нови бъчви от френски дъб за период от 8 до 10 месеца.

Златисто жълт цвят. Цитрусови и минерални аромати, с тропически плодове и пикантни нотки. На вкус - прясно и живо вино, с добра киселинност и баланс
Only 6 left

Наличност: В наличност

Нормална цена: 17,90 лв.

Special Price 12,50 лв.

Dona Paula

Описание на продукта

Детайли

Регион: Finca Alluvia в Gualtallary (Tupungato, Uco Valley) Лозето Ел Алто се намира в Угартече, в южната част на Луян де Куйо, на 1050 метра надморска височина. Почвите варират от песъчлива глинеста и глинеста, с променливо съдържание на камък. Климатът обикновено представя топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 14 ° C и средногодишен валеж от 250 mm. Лозите дават 12 тона на хектар и се отглеждат в еспалиери, като се използва капково напояване. Лозето за Dona Paula Estate Шардоне се отглежда на легло от камъни и варовици, при вливането на сухите потоци, които пресичат масива Алувия, в Gualtallary, Вале де Уко, на 1350 метра надморска височина. площта е с топли дни и прохладни нощи, със средно температурно колебание от 12,5 ° C и средногодишен валеж от 280 mm. Лозите, които се обучават в еспалиери, дават 10 тона на хектар. Гроздето се бере ръчно през първата седмица на март. Първо се пресова, а след това ферментира при ниски температури в резервоари от неръждаема стомана. 50% от мъстта завършва ферментацията си в нови бъчви от френски дъб. Отлежаването се извършва в нови бъчви от френски дъб за период от 8 до 10 месеца. Златисто жълт цвят. Цитрусови и минерални аромати, с тропически плодове и пикантни нотки. На вкус - прясно и живо вино, с добра киселинност и баланс.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Dona Paula

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.