Welcome to Bestwine

Бяло Вино, Торонтес Естейт 2011, Дона Паула, Аржентина

Regions AR
Vintage 2011
Grapes 100% Торонтес
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 13.5%

Този торонтес произлиза от подножито на планината Анди, в северната част на Аржентина на 1,700 метра над морското равнище. Почвата е песъчлива и камениста. Климатът е характерен за района - горещи дни и студени нощи. Събирането на реколтата прeминава през три различни етапа: през месец Февруари, за да има добра киселинност и свежест, през Март за да придобие цветни нотки и през Април, за да добие аромати на тропични плодове. Гроздето се обезкостява, докато се добавя SO2, за да се избегне окисляване. Сокът се отделя от кожите, без пресоване, и се ферментира в малки бетонни резервоари при ниски температури. Лозята на Дона Паула винаги се обработват чрез технологиите на устойчиво земеделие.

Интензивен златистожълт цвят. Нежни и сложни аромати на жасмин, портокалов цвят, тропически плодове и мускат. Вкусово това вино е прясно, балансирано, устойчиво, с добър обем и киселинност.

Наличност: В наличност

17,90 лв.
Dona Paula

Описание на продукта

Детайли

Този торонтес произлиза от подножито на планината Анди, в северната част на Аржентина на 1,700 метра над морското равнище. Почвата е песъчлива и камениста. Климатът е характерен за района - горещи дни и студени нощи. Събирането на реколтата прeминава през три различни етапа: през месец Февруари, за да има добра киселинност и свежест, през Март за да придобие цветни нотки и през Април, за да добие аромати на тропични плодове. Гроздето се обезкостява, докато се добавя SO2, за да се избегне окисляване. Сокът се отделя от кожите, без пресоване, и се ферментира в малки бетонни резервоари при ниски температури. Лозята на Дона Паула винаги се обработват чрез технологиите на устойчиво земеделие. Интензивен златистожълт цвят. Нежни и сложни аромати на жасмин, портокалов цвят, тропически плодове и мускат. Вкусово това вино е прясно, балансирано, устойчиво, с добър обем и киселинност.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Dona Paula

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.