Едоардо Миролио, България
Винарска изба Едоардо Миролио е разположена в регион Тракийска низина в село Еленово, на 22 км. от Нова Загора. Избата е заобиколена от лозя, разположени по хълмистите склонове, езеро и зелени ливади, които създават отлични условия за развитие на винен туризъм.
-
Червено Вино, Еленово Мерло 2016, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Мерло 100%. Цвят: Плътен рубинено-червен цвят с пурпурни отенъци. Аромат: Приятен конфитюрен аромат на червени плодове, сушена слива с лек ванилов нюанс. Вкус: Плътно, добре съзряло, балансирани танини, хармонично, сочно, плодово, приятна загадъчна киселинна свежест на финала и дълъг послевкус. Отлежаване: 18 месеца в барици от френски дъб (225 л) и после в бутилката минимум 3 месеца. Съчетание с храни: Подходящо за бели и жълти сирена, червени меса, запечени ястия със сосове. Вижте повече -
Червено Вино, Еленово Каберне Фран 2015, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Каберне Фран 100%. Цвят: Наситен рубинено-червен цвят с пурпурни отблясъци. Аромат: Атрактивен аромат с усещане за зрели черни череши и вишни, вплетени нюанси на какао, гъби и пикантни подправки. Вкус: Вкусът е отлично структуриран. Мощно вино с мека киселинност, пулсираща елегантност и хармония. Остава продължително в устата, с усещане за зрели сочни плодове. Отлежаване: 15 месеца в 225 л барици от френски дъб. Съчетание с храни: Ароматни терини от меса или черен дроб с подправки, печени и задушени агнешки меса, патешко или гъше месо със сладко-кисели сосове, пернат дивеч, ястия от телешко месо с подправки и винен сос. Вижте повече -
Червено Вино, Еленово Каберне Совиньон 2015, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Каберне Совиньон 100%. Цвят: Наситен рубинено-червен цвят с развитие. Аромат: Носът е типичен за сорта Каберне Совиньон. Изявен „конфи” характер на зрели къпини, черни череши, черен шоколад, мента и сухи листа, умело съчетани с аромата на френски дъб. Вкус: Богат и сочен вкус, с добра структура и хармония. Финалът е дълъг и запомнящ се, с меки и елегантни зърнести танини. Отлежаване 15 месеца в 225 л барици от френски дъб. Отлежаване: 15 месеца в 225 л барици от френски дъб. Съчетание с храни: Ароматни и пикантни месни ястия, барбекю, пица, паста и зрели жълти сирена. Вижте повече -
Червено Вино, Еленово Мавруд 2016, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Мавруд 100%. Цвят: Наситено-червен цвят с брикови оттенъци. Аромат: Атрактивен аромат с усещане за зрели череши, гъби, сухи листа, орехи, дим. Вкус: Вкусът е с отлична структура, плътен и сочен, с приятни меки танини и запомнящ се финал. Отлежаване: 18 месеца в 225 л барици от френски дъб. Съчетание с храни: Пица, паста, червени меса със сос, стекове алангле. За да разкрие своето очарование, препоръчваме преди консумация виното да се отвори по-рано или да се декантира. Вижте повече -
Червено Вино, Еленово Рубин 2016, Едоардо Миролио, България
Цвят: Наситен рубинено-червен цвят с брикови оттенъци Аромат: Богат аромат на подправки - чер пипер, билки и зрели черни плодове- къпини, черни череши, натурален шоколад, ликьорис и сухи листа. Вкус: Плътно и сочно тяло, меки киселини, силни структурни танини и запомнящ се финал. Отлежаване: 18 месеца в български и френски дъбови бъчви (500 л). Съчетание с храни: Разнообразни ястия от червено месо. За да разкрие своето очарование, препоръчваме преди консумация виното да се отвори по-рано или да се декантира. Възможно е наличие на благородна утайка. Вижте повече -
Червено Вино, Пино Ноар Резерва 2016, Едоардо Миролио, България
Стил, елегантност, неповторимост, превъзходство - това са ключовите принципи, които открояват това вино. Пино Неро е един от любимите сортове грозде на Едоардо Миролио. Този избор се дължи, както на личната страст на Едоардо Миролио към този сорт, така и на убеждението, че за да се произведе едно превъзходно ПИНО НЕРО е доказателство за качество сред винарите от цял свят. В това вино може да се разпознае, както елегантния стил на боргундските вина, така и силния характер на българските – една успяла комбинация между тези така различни помежду си вкусове. Цвят: Прозрачен керемидено-червен цвят с развитие. Аромат: Богат, многопластов аромат на червени плодове-зрели череши, ягоди, сушени листа и дим,натурален шоколад с лек мус- кусен нюанс. Вкус: Приятна сладост, меки танини, хармонично добре балансирано. Отлежаване: 18-24 месеца в барици от френски дъб (225 л) и после 12 месеца в бутилката. Съчетание с храни: Подходящо за печени меса с гарнитура от печени гъби манатарки, барбекю, добре препечено агнешкo с печени на жар картофи и сос с карамелов вкус, изискани ястия с червени меса, дивеч и добре съзряли бели и жълти сирена. Вижте повече -
Бяло Сухо Пенливо Биовино, БИО Траминер 2017, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Био Траминер 100% Цвят: Искрящ светло-златист жълт цвят с елегантни перли. Продължителна пенливост с фини малки мехурчета. Аромат: Свеж, цветист аромат с дълъг финал. Типичен нюанс на бадем на фона на маслодайна роза в комбинация със сладки плодове (зряла праскова и цитрус) Вкус: Мек, изключително балансиран, с усещане за горчив бадем в послевкуса, което дава идеално съотношение сладост – горчивина. Отлежаване: 8 месеца върху утайката. ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ: Добре охладено 8-10 градуса. Съчетание с храни: Подходящо за съчетание с леко опушени сирена (моцарела, гауда, меки сирена), азиатска и индийска кухня. Виното е идеално за комбинация с определени плодове – портокал, ананас, папая, манго, както и за самостоятелна консумация като аперитив.. Вижте повече -
Розе Пенливо Вино, Брют Розе, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Пино Ноар 100%. Цвят: Прелестен бледо розов цвят с фини перли в непрекъснат поток. Аромат: Отличава се с финес, елегантност и цветисти нотки (на дива роза). Вкус: В устата ефервесцентността създава усещане за сочност и свежест. Вкусът е отлично балансиран, благодарение на добрия дозаж и абсолютно точното ниво на киселините. Едно очарователно вино с продължителен послевкус. Отлежаване: Минимум 24 месеца с дрождите. Съчетание с храни: Консумира се като “welcome drink”, със сурови морски деликатеси, интензивни зрели сирена /пaрмиджано/ или самостоятелно. Вижте повече -
Бяло Пенливо Вино, Брют Блан де блан, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Шардоне 100%. Цвят: Сламено жълт цвят със златисти нюанси. Продължителен и фин перлаж. Аромат: Интензивен, елегантен, фин. Усеща се комплекс от аромати на грейпфрут, лимон и бели плодове, а във финала - салвия и козуначени кифлички. Вкус: Комплексен, фин, свеж, сух, интензивен и приятен. Добре балансира- но вино с хармоничен аромат и вкус. Отлежаване: Минимум 24 месеца с дрождите. Съчетание с храни: Подходящо за аперитив, рибни ястия и бели и жълти сирена. Вижте повече -
Бяло Биовино, БИО Вионие & Траминер 2019, Едоардо Миролио, България
Сортов състав: Вионие и Гевюрцтраминер Цвят: Сламено-жълт със зеленикави нюанси. Аромат: Нежен плодов нос, с акцент на ароматни билки. Вкус: Плодов, свеж, елегантен и хармоничен. Отлежаване: В съдове от неръждаема стомана. Съчетание с храни: Рибни ястия, бели меса, паста и пица с морски продукти и жълти млади сирена. Вижте повече