Welcome to Bestwine

Едоардо Миролио, България

Едоардо Миролио, България

Винарска изба Едоардо Миролио е разположена в регион Тракийска низина в село Еленово, на 22 км. от Нова Загора. Избата е заобиколена от лозя, разположени по хълмистите склонове, езеро и зелени ливади, които създават отлични условия за развитие на винен туризъм.

Артикули 1 до 10 от общо 28

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  1. Червено Вино, Еленово Мерло 2016, Едоардо Миролио, България

    Червено Вино, Еленово Мерло 2016, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Мерло 100%. Цвят: Плътен рубинено-червен цвят с пурпурни отенъци. Аромат: Приятен конфитюрен аромат на червени плодове, сушена слива с лек ванилов нюанс. Вкус: Плътно, добре съзряло, балансирани танини, хармонично, сочно, плодово, приятна загадъчна киселинна свежест на финала и дълъг послевкус. Отлежаване: 18 месеца в барици от френски дъб (225 л) и после в бутилката минимум 3 месеца. Съчетание с храни: Подходящо за бели и жълти сирена, червени меса, запечени ястия със сосове. Вижте повече
  2. Червено Вино, Еленово Каберне Фран 2015, Едоардо Миролио, България

    Червено Вино, Еленово Каберне Фран 2015, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Каберне Фран 100%. Цвят: Наситен рубинено-червен цвят с пурпурни отблясъци. Аромат: Атрактивен аромат с усещане за зрели черни череши и вишни, вплетени нюанси на какао, гъби и пикантни подправки. Вкус: Вкусът е отлично структуриран. Мощно вино с мека киселинност, пулсираща елегантност и хармония. Остава продължително в устата, с усещане за зрели сочни плодове. Отлежаване: 15 месеца в 225 л барици от френски дъб. Съчетание с храни: Ароматни терини от меса или черен дроб с подправки, печени и задушени агнешки меса, патешко или гъше месо със сладко-кисели сосове, пернат дивеч, ястия от телешко месо с подправки и винен сос. Вижте повече
  3.  Червено Вино, Еленово Каберне Совиньон 2015, Едоардо Миролио, България

    Червено Вино, Еленово Каберне Совиньон 2015, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Каберне Совиньон 100%. Цвят: Наситен рубинено-червен цвят с развитие. Аромат: Носът е типичен за сорта Каберне Совиньон. Изявен „конфи” характер на зрели къпини, черни череши, черен шоколад, мента и сухи листа, умело съчетани с аромата на френски дъб. Вкус: Богат и сочен вкус, с добра структура и хармония. Финалът е дълъг и запомнящ се, с меки и елегантни зърнести танини. Отлежаване 15 месеца в 225 л барици от френски дъб. Отлежаване: 15 месеца в 225 л барици от френски дъб. Съчетание с храни: Ароматни и пикантни месни ястия, барбекю, пица, паста и зрели жълти сирена. Вижте повече
  4. Червено Вино, Еленово Мавруд 2016, Едоардо Миролио, България

    Червено Вино, Еленово Мавруд 2016, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Мавруд 100%. Цвят: Наситено-червен цвят с брикови оттенъци. Аромат: Атрактивен аромат с усещане за зрели череши, гъби, сухи листа, орехи, дим. Вкус: Вкусът е с отлична структура, плътен и сочен, с приятни меки танини и запомнящ се финал. Отлежаване: 18 месеца в 225 л барици от френски дъб. Съчетание с храни: Пица, паста, червени меса със сос, стекове алангле. За да разкрие своето очарование, препоръчваме преди консумация виното да се отвори по-рано или да се декантира. Вижте повече
  5. Червено Вино, Еленово Рубин 2016, Едоардо Миролио, България

    Червено Вино, Еленово Рубин 2016, Едоардо Миролио, България

    Цвят: Наситен рубинено-червен цвят с брикови оттенъци Аромат: Богат аромат на подправки - чер пипер, билки и зрели черни плодове- къпини, черни череши, натурален шоколад, ликьорис и сухи листа. Вкус: Плътно и сочно тяло, меки киселини, силни структурни танини и запомнящ се финал. Отлежаване: 18 месеца в български и френски дъбови бъчви (500 л). Съчетание с храни: Разнообразни ястия от червено месо. За да разкрие своето очарование, препоръчваме преди консумация виното да се отвори по-рано или да се декантира. Възможно е наличие на благородна утайка. Вижте повече
  6. Червено Вино, Пино Ноар Резерва 2016, Едоардо Миролио, България

    Червено Вино, Пино Ноар Резерва 2016, Едоардо Миролио, България

    Стил, елегантност, неповторимост, превъзходство - това са ключовите принципи, които открояват това вино. Пино Неро е един от любимите сортове грозде на Едоардо Миролио. Този избор се дължи, както на личната страст на Едоардо Миролио към този сорт, така и на убеждението, че за да се произведе едно превъзходно ПИНО НЕРО е доказателство за качество сред винарите от цял свят. В това вино може да се разпознае, както елегантния стил на боргундските вина, така и силния характер на българските – една успяла комбинация между тези така различни помежду си вкусове. Цвят: Прозрачен керемидено-червен цвят с развитие. Аромат: Богат, многопластов аромат на червени плодове-зрели череши, ягоди, сушени листа и дим,натурален шоколад с лек мус- кусен нюанс. Вкус: Приятна сладост, меки танини, хармонично добре балансирано. Отлежаване: 18-24 месеца в барици от френски дъб (225 л) и после 12 месеца в бутилката. Съчетание с храни: Подходящо за печени меса с гарнитура от печени гъби манатарки, барбекю, добре препечено агнешкo с печени на жар картофи и сос с карамелов вкус, изискани ястия с червени меса, дивеч и добре съзряли бели и жълти сирена. Вижте повече
  7. Бяло Сухо Пенливо Биовино, БИО Траминер 2017, Едоардо Миролио, България

    Бяло Сухо Пенливо Биовино, БИО Траминер 2017, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Био Траминер 100% Цвят: Искрящ светло-златист жълт цвят с елегантни перли. Продължителна пенливост с фини малки мехурчета. Аромат: Свеж, цветист аромат с дълъг финал. Типичен нюанс на бадем на фона на маслодайна роза в комбинация със сладки плодове (зряла праскова и цитрус) Вкус: Мек, изключително балансиран, с усещане за горчив бадем в послевкуса, което дава идеално съотношение сладост – горчивина. Отлежаване: 8 месеца върху утайката. ТЕМПЕРАТУРА НА СЕРВИРАНЕ: Добре охладено 8-10 градуса. Съчетание с храни: Подходящо за съчетание с леко опушени сирена (моцарела, гауда, меки сирена), азиатска и индийска кухня. Виното е идеално за комбинация с определени плодове – портокал, ананас, папая, манго, както и за самостоятелна консумация като аперитив.. Вижте повече
  8. Розе Пенливо Вино, Брют Розе, Едоардо Миролио, България

    Розе Пенливо Вино, Брют Розе, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Пино Ноар 100%. Цвят: Прелестен бледо розов цвят с фини перли в непрекъснат поток. Аромат: Отличава се с финес, елегантност и цветисти нотки (на дива роза). Вкус: В устата ефервесцентността създава усещане за сочност и свежест. Вкусът е отлично балансиран, благодарение на добрия дозаж и абсолютно точното ниво на киселините. Едно очарователно вино с продължителен послевкус. Отлежаване: Минимум 24 месеца с дрождите. Съчетание с храни: Консумира се като “welcome drink”, със сурови морски деликатеси, интензивни зрели сирена /пaрмиджано/ или самостоятелно. Вижте повече
  9.  Бяло Пенливо Вино, Брют Блан де блан, Едоардо Миролио, България

    Бяло Пенливо Вино, Брют Блан де блан, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Шардоне 100%. Цвят: Сламено жълт цвят със златисти нюанси. Продължителен и фин перлаж. Аромат: Интензивен, елегантен, фин. Усеща се комплекс от аромати на грейпфрут, лимон и бели плодове, а във финала - салвия и козуначени кифлички. Вкус: Комплексен, фин, свеж, сух, интензивен и приятен. Добре балансира- но вино с хармоничен аромат и вкус. Отлежаване: Минимум 24 месеца с дрождите. Съчетание с храни: Подходящо за аперитив, рибни ястия и бели и жълти сирена. Вижте повече
  10. Бяло Биовино, БИО Вионие & Траминер 2019, Едоардо Миролио, България

    Бяло Биовино, БИО Вионие & Траминер 2019, Едоардо Миролио, България

    Сортов състав: Вионие и Гевюрцтраминер Цвят: Сламено-жълт със зеленикави нюанси. Аромат: Нежен плодов нос, с акцент на ароматни билки. Вкус: Плодов, свеж, елегантен и хармоничен. Отлежаване: В съдове от неръждаема стомана. Съчетание с храни: Рибни ястия, бели меса, паста и пица с морски продукти и жълти млади сирена. Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 28

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3