Welcome to Bestwine

Катаржина, България

Катаржина, България

НАШАТА ФИЛОСОФИЯ ЗА ВИНОПРОИЗВОДСТВО

„Виното се създава на лозята. Ние просто се грижим за него, докато то е в нашата изба"

Нашата цел е като използваме традиционните винарски техники да разкрием уникалността на нашето лозе, неговия тероар и да създадем вина, които носят елегантността и изискаността на „Стария свят" и намерим най-чистия баланс между плода, киселините, дъба и танините.

Katarzyna Estate се намира в един от най-благодатните райони за отглеждане на лозя в България и Европа.

Избата е позиционирана в най-южната част на България, на 2 км от с. Мезек и на около 7 км от Свиленград, в подножието на Източните Родопи. Местността е хълмиста, много живописна и все още прелестно дива. По хълмовете и в деретата растат типичните за района пирамидални тополи, нискорасъл дъб и габър, а долината на р. Марица е обрасла с гъсти върбови гори.

Земята е песъклива, камениста и бедна, поради което основните земеделски култури в района са сусам, тютюн, памук, бадеми, праскови, кайсии и грозде. В различните части на имението почвите са лесивирани канелени горски (Chromic luvisol), излужени канелени горски (Eutric cambisol) и рендзини (Rendzina).

Климатът е умереноконтинентален със силно изразено средиземноморско влияние. Важна предпоставка за благоприятното развитие на лозята в региона играе и своеобразният въздушен коридор, който се оформя между Сакар планина и Източните Родопи.
Характерните белези на този тип климат са топлото лято и меката зима (януарските температури са над 1С), сравнително малката годишна темпера­турна амплитуда, есенно-зимния максимум на валежите ( средно годишно Количество на валежите от 696 mm) и липсата на устойчива снежна пок- ривка.Характерна е също и слънчевата, топла и сравнително продължителна есен.
Katarzyna Estate се намира в района с най-продължително слънчево греене, като през вегетационния период температурната сума достига 4000 С.
В различните части на имението почвите са Лесивирани канелени горски /Chromic luvisol/, Излужени канелени горски/Eutric cambisol/и Рендзини/Rendzina/

Артикули 1 до 10 от общо 46

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  1. Червено Вино, KATARZYNA RESERVE Каберне Совиньон & Мерло 2012, Катаржина, България

    Червено Вино, KATARZYNA RESERVE Каберне Совиньон & Мерло 2012, Катаржина, България

    Гроздето, което подбираме за това вино е много различно. Сортът Cabernet Sauvignon се намира в най-ниската точка на нашия масив, a сортът Syrah в най-високата. Интересното е, че почвата и на двете места е една и съща – средно излужена канелена горска. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 100% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. Съзряване на виното в бутилка за 12-24 месеца. Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетов оттенък. Комплексен нос на зрели черни плодове, дребни горски плодове, подправки, шоколад и елегантен френски дъб. Заоблено, мощно тяло със зрели танини и дълъг, пикантен финал със спомен за мекота и сладост. Много добре се съчетава с ястия от дивечово месо, деликатесни ястия и шоколадови десерти. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  2. Червено вино, ENCORE Малбек 2012, Катаржина

    Червено вино, ENCORE Малбек 2012, Катаржина

    Интензивен цвят  с рубинено- виолетов нюанс. Изключително зрял и концентриран аромат, вплитащ в себе си червени плодове, тютюн, черен пипер и добре интегриран дъб.

    В богатият сочен вкус на виното ръка за ръка са преплетени мощ, дължина, елегантност, кадифе и зрели меки танини. Впечатляващ послевкус и вкусов аромат на зрели горски плодове.

     

    Вижте повече
  3. Червено Вино, ENCORE Сира 2017, Катаржина, България

    Червено Вино, ENCORE Сира 2017, Катаржина, България

    Всяка година Encore Syrah се произвежда от специално подбрано и селектирано грозде, от специфично разположено място в нашия масив, където надморската височина е най-високата точка в нашето лозе – 160m. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетов нюанс. Интензивен аромат на зрели горски плодове и тютюневи нотки, кафе и шоколад, подплатени с елегантен френски дъб. Вкусът е елегантен, с богат вкусов аромат, дълъг финал и кадифен послевкус. Много добре се съчетава с ястия от пуешко месо, сьомгови риби, пикантни деликатеси или печени червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  4. Бяло Вино, LE MAGNIFIQUE Шардоне 2014, Катаржина, България

    Бяло Вино, LE MAGNIFIQUE Шардоне 2014, Катаржина, България

    Изключително внимателният подбор на грозде се прави от много малка част от нашия лозов масив, известна като “Дренажа”, характерна с определена надморска височина 129m. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 16-21˚С. В тази схема се включва алкохолна ферментация и съзряване във френски дъбови бъчви. Съзряване на виното в бутилка за 8-12 месеца. 100% от партидата, отлежава във френски дъбови бъчви за период от 10 месеца. Виното се характеризира с наситен жълт цвят със зелени нюанси. Концентрираният аромат е съвкупност от жълт плод, ванилия, фин френски дъб. Вкусовият аромат кореспондира напълно с аромата на виното, което е отличителна черта за висококачествено вино с характер и собствен профил. Във вкуса, виното се отличава с изключителен баланс, финес и мекота. Финалът е дълготраен и оставя много положителни впечатления. Много добре се съчетава с отлежали италиански сирена, месни салати, морски дарове, ястия от дребен дивеч, десерти с бял шоколад. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години Вижте повече
  5. Червено Вино, LA VERITE Каберне Фран 2015, Катаржина, България

    Червено Вино, LA VERITE Каберне Фран 2015, Катаржина, България

    Последно засаденият парцел в нашия масив с площ 1.48ha, се превърна в изключително подходящо място за отглеждане на сорта Cabernet Franc. Почвата, надморска височина от 140m и всички други климатични особености на района, добринасят за отглеждането на висококачествено грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. За 70% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се характеризира с богат и наситен пурпурен цвят. Класен и хармоничен, ароматът на виното съчетава концентрирани нюанси на подправки, черен пипер, черни плодове и изящен френски дъб. Вкус, включващ хармония от обем, сладост, кадифеност, интензивен вкусов аромат и изключителна дължина. Много добре се съчетава с пикантни ястия, ястия от едър дивеч или сушени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  6. Червено Вино, QUESTION MARK Каберне Совиньон & Мерло 2016, Катаржина, България

    Червено Вино, QUESTION MARK Каберне Совиньон & Мерло 2016, Катаржина, България

    Нашият лозов масив имa два парцела със сортовете Cabernet Sauvignon и Merlot, с почви типични за района – канелена горска и надморска височина 120/130m. Качеството и характерът на тези лозя определят същността на това емблематично за Katarzyna Estate вино. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 9-10 месеца. Виното се характеризира с интензивен, наситено червен цвят с виолетови оттенъци. Носът е експлозия от подправки, дим, зрели горски плодове и изящно вплетена дървесина. Виното е пленяващо и обемно, тялото е кадифено с нотки на ванилия, шоколад и узрели боровинки. Дългият финал и елегантен послевкус придават класата на това незабравимо вино. Много добре се съчетава с ястия от едър дивеч, зрели сирена или печени червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  7. Бяло Вино, KATARZYNA Шардоне 2019, Катаржина, България

    Бяло Вино, KATARZYNA Шардоне 2019, Катаржина, България

    Лимитирано производство от 5000 бутилки. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19˚С. В тази схема се включва алкохолна ферментация и съзряване във френски дъбови бъчви. 100% от партидата, отлежава във френски дъбови бъчви за период от 8 месеца.мана. Виното се характеризира с интензивен жълто-зелен цвят. Концентриран и хармоничен аромат на тропически плодове, ядки и препечен хляб. Балансиран и елегантен вкус, характеризиращ се с умерена свежест. Вкусовият аромат кореспондира напълно с ароматния профил. Финалът на виното оставя дълготраен послевкус. Много добре се съчетава с отлежали сирена, бели меса, рибни ястия, топли салати. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 7 години Вижте повече
  8. Червено Вино, KATARZYNA  Рубин 2017, Катаржина, България

    Червено Вино, KATARZYNA Рубин 2017, Катаржина, България

    Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилна камера за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. При 70% от партидата aлкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея, алкохолнта ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м³ и 15м³. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се характеризира с наситен тъмно червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран зрял аромат на подправки и черни плодове. Балансиран вкус, съчетаващ в себе си мощ и елегантност. Приятната сладост, дължината и усещането за кадифе в устата, правят това вино запомнящо се. Много добре се съчетава с червени меса, сирена или пикантни ястия. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C. Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  9. Червено Вино, KATARZYNA Мавруд 2018, Катаржина, България

    Червено Вино, KATARZYNA Мавруд 2018, Катаржина, България

    Katarzyna Mavrud е вино направено с много внимание и стремеж да се получи висококачествен продукт от български сорт, който става все по интересен сред световните винени критици. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. За 70% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л. 100% от купажа съзрява в дъбови бъчви за 10 месеца. Виното се характеризира с наситен червен цвят с виолетови нюанси. Ароматът на виното е плетеница от червени и черни плодове, подправки и благороден френски дъб. Вкусово виното е сочно, умерено и с невероятна елегантност и баланс. Вкусовият аромат кореспондира напълно с ароматния профил. Финалът на виното е фин и дълготраен. Много добре се съчетава с риба или гъши дроб, пикантни ястия, сирена или червени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години Вижте повече
  10. Червено Биовино, KATARZYNA BIO Мерло & Сира 2016, Катаржина, България

    Червено Биовино, KATARZYNA BIO Мерло & Сира 2016, Катаржина, България

    Katarzyna Estate е сертифицирана за преработка на биологично грозде и производство на биологично вино. При винификацията на на био грозде, най-важното е да няма пресичане с потока на конвенционалното грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. Алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225 л. Виното се характеризира с интензивен червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран и хармоничен аромат на зрели червени плодове, подправки, фини нюанси на класен френски дъб. Във вкуса виното се характеризира с обем, финес, закръглени танини, сочност и изразен вкусов аромат. Изцяло натуралният характер на виното се допълва от дългия и запомнящ се финал. Много добре се съчетава с червени меса, паста, топли предястия с пилешко месо. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C 100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 9 месеца. Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 46

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5