Описание на продукта
Детайли
Последно засаденият парцел в нашия масив с площ 1.48ha, се превърна в изключително подходящо място за отглеждане на сорта Cabernet Franc.
Почвата, надморска височина от 140m и всички други климатични особености на района, добринасят за отглеждането на висококачествено грозде.
Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. За 70% от партидата алкохолната ферментация се провежда във френски дъбови бъчви от по 400л, а за останалите 30% от нея алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225л.
100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 10 месеца.
Виното се характеризира с богат и наситен пурпурен цвят. Класен и хармоничен, ароматът на виното съчетава концентрирани нюанси на подправки, черен пипер, черни плодове и изящен френски дъб. Вкус, включващ хармония от обем, сладост, кадифеност, интензивен вкусов аромат и изключителна дължина.
Много добре се съчетава с пикантни ястия, ястия от едър дивеч или сушени меса. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C
Потенциал за отлежаване в бутилка – 15 години
Допълнителна информация
Допълнителна информация
Винарна | Katarzyna |
---|