От 2012 година част от лозовите насаждения на KATARZYNA ESTATE се отглеждат биологично. Лозовият масив е на площ от 850 дка и се намира на около 15 км от избата в землището на с. Белица. Полагат се специални грижи за поддържане и повишаване на почвеното плодородие и за опазване на природата чиста.
Katarzyna Estate е сертифицирана за преработка на биологично грозде и производство на биологично вино. При винификацията на на био грозде, най-важното е да няма пресичане с потока на конвенционалното грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. Aлкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. Яблъчно млечно-кисела ферментация за 30% от партидата протича във френски дъбови бъчви от по 225л, за останалата част от партидата – в съдове от неръждаема стомана.
Купажът съзрява във френски дъбови бъчви за 8 месеца.
Виното се характеризира с интензивен червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран и хармоничен аромат на зрели червени плодове, подправки и фини нюанси на френски дъб. Във вкуса виното е обемно, със закръглени танини, сочност и изразен вкусов аромат. Изцяло натуралният характер на виното се допълва от дългият и запомнящ се финал.
Много добре се съчетва с червени меса, паста, топли предястия и пилешко месо. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C
Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години