Welcome to Bestwine

Червено Биовино, KATARZYNA BIO Мерло & Сира 2016, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2016
Grapes Мерло 70% Сира 30%
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14.5 %

Katarzyna Estate е сертифицирана за преработка на биологично грозде и производство на биологично вино. При винификацията на на био грозде, най-важното е да няма пресичане с потока на конвенционалното грозде. Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преди обработка гроздето се темперира в хладилни камери за около 20h. Следва сортирането му на сортировъчни линии, ронкане, отново сортиране и мачкане. Алкохолната ферментация се осъществява във ферментатори от неръждаема стомана от по 10м3 и 15м3. Технологичният процес включва настойване на гроздовата каша при температура 7-10˚С, от 7 до 10 дни, ферментация при температура 27-29˚С от 7 до 9 дни и последваща мацерация с твърдите частици до 6 дни при температура 26-28˚С. За протичане на млечно-кисела ферментация виното е прехвърлено във френски дъбови бъчви от по 225 л.

Виното се характеризира с интензивен червен цвят с виолетови оттенъци. Концентриран и хармоничен аромат на зрели червени плодове, подправки, фини нюанси на класен френски дъб. Във вкуса виното се характеризира с обем, финес, закръглени танини, сочност и изразен вкусов аромат. Изцяло натуралният характер на виното се допълва от дългия и запомнящ се финал.

Много добре се съчетава с червени меса, паста, топли предястия с пилешко месо. Подходящата температура за консумация е 18⁰-20⁰C
100% от купажа съзрява във френски дъбови бъчви за 9 месеца.

Потенциал за отлежаване в бутилка – 10 години

Наличност: В наличност

20,50 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

От 2012 година част от лозовите насаждения на KATARZYNA ESTATE се отглеждат биологично. Лозовият масив е на площ от 850дка и се намира на около 15км от избата в землището на с. Белица. Полагат се специални грижи за поддържане и повишаване на почвеното плодородие и за опазване на природата чиста.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.