Welcome to Bestwine

Кантине Риуните, Италия

Кантине Риуните, Италия

През 1950 г. в следвоенна Италия има общо желание за ново начало, затова група винари се събират около маса и решават да гледат към бъдещето. По този начин съюзът на девет кооперативни винарни в провинция Реджо Емилия произвежда винарската кооперация Riunite.

През 1960 г., годината на „Долче Вита“ на Фелини, икономическият бум има положителен ефект и върху кооперацията и в рамките на шест години тя удвоява капацитета си.

През 1969 г. Нил Армстронг каца на Луната, вино на кооперация Риуните "каца" в Съединените американски щати за първи път.

В началото на 80-те Италия печели Световната купа по футбол и Riunite произвежда повече от един милион хектолитра бутилирано вино, превръщайки се в третата най-голяма винена група в света.

Историята на Riunite се основава на растеж: от обединението на няколко кооперации, с първоначален капитал от едва 9000 лири, до днешната дистрибуция на компанията за доставка на повече от 70 страни на всички континенти.

Територията между Емилия Романа и Венето винаги е била добре пригодена поради географското си разположение за отглеждането на лози и производството на идеално грозде за винопроизводство. Днес се отглеждат 12 сорта. И така, в допълнение към различните видове Ламбруско (Grasparossa, Marani, Sorbara, Salamino, Maestri, Oliva, Viadanese, Foglia Frastagliata и др.) Има всички типични гроздове, характерни за емилианската и италианската традиция, които са част от гамата на кантина Riunite, като Glera, Uva d'Oro, Grechetto Gentile, ароматната Malvasia di Candia и Merlot.

Нашите лозя са разположени в землищата на Кореджо, Кампаньолла, Аргине, Сан Марино ди Карпи,Сорбара, Канали, Кастелфранко Емилиа и Кастекветро ди Модена. Бутилирането се извършва в Тревизо, Модена и Реджо Емилия.

3 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

3 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък