Welcome to Bestwine

Кантине Риуните, Италия

Кантине Риуните, Италия

През 1950 г. в следвоенна Италия има общо желание за ново начало, затова група винари се събират около маса и решават да гледат към бъдещето. По този начин съюзът на девет кооперативни винарни в провинция Реджо Емилия произвежда винарската кооперация Riunite.

През 1960 г., годината на „Долче Вита“ на Фелини, икономическият бум има положителен ефект и върху кооперацията и в рамките на шест години тя удвоява капацитета си.

През 1969 г. Нил Армстронг каца на Луната, вино на кооперация Риуните "каца" в Съединените американски щати за първи път.

В началото на 80-те Италия печели Световната купа по футбол и Riunite произвежда повече от един милион хектолитра бутилирано вино, превръщайки се в третата най-голяма винена група в света.

Историята на Riunite се основава на растеж: от обединението на няколко кооперации, с първоначален капитал от едва 9000 лири, до днешната дистрибуция на компанията за доставка на повече от 70 страни на всички континенти.

Територията между Емилия Романа и Венето винаги е била добре пригодена поради географското си разположение за отглеждането на лози и производството на идеално грозде за винопроизводство. Днес се отглеждат 12 сорта. И така, в допълнение към различните видове Ламбруско (Grasparossa, Marani, Sorbara, Salamino, Maestri, Oliva, Viadanese, Foglia Frastagliata и др.) Има всички типични гроздове, характерни за емилианската и италианската традиция, които са част от гамата на кантина Riunite, като Glera, Uva d'Oro, Grechetto Gentile, ароматната Malvasia di Candia и Merlot.

Нашите лозя са разположени в землищата на Кореджо, Кампаньолла, Аргине, Сан Марино ди Карпи,Сорбара, Канали, Кастелфранко Емилиа и Кастекветро ди Модена. Бутилирането се извършва в Тревизо, Модена и Реджо Емилия.

3 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

  1. Бяло Вино, Таллеро Просеко Сухо Пенливо Вино 2018, Тревизо, Италия Промо

    Бяло Вино, Таллеро Просеко Сухо Пенливо Вино 2018, Тревизо, Италия

    Denominazione di Origine Protetta DOP Гроздето за Tallero Prosecco Spumante расте в лозята на Тревизо, северно от град Венеция. Базовите вина са ферментирали на хладно при контролирана температура, за да се екпресира максимума от плодовите характеристики на сорта Глера. Тогава се стартира втората ферментация, което придава на Tallero Spumante финната, привидно безкрайна аерация. Регион: Тревизо, Венето, 200-245 м. надморска височина Букет: Елегантен и съблазнителен, с нежни аромати от ябълки, грозде, праскови и цитрусови цветчета. Вкус: Елегантен и съблазнителен за небцето, с гъвкаво тяло и нежен баланс на плодове и финес. Сервира се като аперитив или препоръчително с канапе, морски дарове, салати, сушени меса. Вижте повече

    Нормална цена: 12,90 лв.

    Special Price 10,30 лв.

  2. Бяло Вино, Таллеро Просеко Сухо Пенливо Вино 2018, Тревизо, Италия 0.200 л. Промо

    Бяло Вино, Таллеро Просеко Сухо Пенливо Вино 2018, Тревизо, Италия 0.200 л.

    Denominazione di Origine Protetta DOP Гроздето за Tallero Prosecco Spumante расте в лозята на Тревизо, северно от град Венеция. Базовите вина са ферментирали на хладно при контролирана температура, за да се екпресира максимума от плодовите характеристики на сорта Глера. Тогава се стартира втората ферментация, което придава на Tallero Spumante финната, привидно безкрайна аерация. Регион: Тревизо, Венето, 200-245 м. надморска височина Букет: Елегантен и съблазнителен, с нежни аромати от ябълки, грозде, праскови и цитрусови цветчета. Вкус: Елегантен и съблазнителен за небцето, с гъвкаво тяло и нежен баланс на плодове и финес. Сервира се като аперитив или препоръчително с канапе, морски дарове, салати, сушени меса. Вижте повече

    Нормална цена: 4,90 лв.

    Special Price 2,99 лв.

  3. Бяло Вино, Просеко Алба Луна Кюве Сухо Пенливо Вино 2018, Тревизо, Италия Промо

    Бяло Вино, Просеко Алба Луна Кюве Сухо Пенливо Вино 2018, Тревизо, Италия

    Denominazione di Origine Protetta DOP Регион: Тревизо За производството на това Prosecco се използват лозятя на признатия от системата DOC регион на Тревизо, като най-добър тероар за отглеждането на грозде Glera. Мъстта е подложена на ферментация с избрани дрожди за период от един месец при контролирана температура 12-15 ° C, за да се екпресира максимума от плодовите характеристики на сорта Глера. Тогава се стартира втората ферментация, за да се осигури желаното ниво на остатъчна захар и придава на виното финна аерация. Букет: Елегантен и ненатрапчиво хармоничен, с нежни аромати на пролетни цветя. Вкус: Жив, с гъвкаво тяло и нежен баланс на захаросани плодове и сладки цветя с послевкус на бадеми. Вино изключително подходящо за коктейли. Темппература на сервиране: 6 - 8 C. Вижте повече

    Нормална цена: 10,00 лв.

    Special Price 8,00 лв.

3 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък