Denominazione di Origine Protetta DOP
Регион: Тревизо
За производството на това Prosecco се използват лозятя на признатия от системата DOC регион на Тревизо, като най-добър тероар за отглеждането на грозде Glera.
Мъстта е подложена на ферментация с избрани дрожди за период от един месец при контролирана температура 12-15 ° C, за да се екпресира максимума от плодовите характеристики на сорта Глера. Тогава се стартира втората ферментация, за да се осигури желаното ниво на остатъчна захар и придава на виното финна аерация.
Букет: Елегантен и ненатрапчиво хармоничен, с нежни аромати на пролетни цветя.
Вкус: Жив, с гъвкаво тяло и нежен баланс на захаросани плодове и сладки цветя с послевкус на бадеми.
Вино изключително подходящо за коктейли.
Темппература на сервиране: 6 - 8 C.