Welcome to Bestwine

Румелия, България

Румелия, България

Винарска изба “Румелия” е създадена през 2006 г. в гр. Панагюрище.

Един от най-ярките символи на града е световноизвестното Панагюрско златно съкровище – уникален паметник на древната тракийска цивилизация. Траките са се славели като прочути и изкусни майстори на вино, за което свидетелства още Омир. Ние високо ценим утвърдените традиции от миналото в изкуството и тайнството за правене на вино, съчетаваме ги със съвремена техника и технология, за да предложим собствен стил и подчертан характер на нашите вина.

Избата разполага с производствен цех, подземна изба за бъчви, бутилираща линия, лаборатория, уютна дегустационна и неповторима атмосфера, в която гостите могат да усетят, че винопроизводството е изкуство, виното – магия, а вината на “Румелия” – истинска наслада.

Винарска изба “Румелия” преработва качествено грозде, събрало слънчевите лъчи на Златна Тракия – предпоставка и гаранция за високото ниво на предлаганите вина. Избата е оборудвана по най-модерна технология за производство на елитни червени вина, чиито стил и финес се дължат на стриктния контрол на качеството на всяка партида грозде. Капацитетът на избата е за преработка на 500-600 тона грозде годишно – за производството на 400-500 хиляди бутилки вино на година. Подземната изба разполага с бъчви от френски, американски и български дъб – с капацитет 1000 барици.

Артикули 1 до 10 от общо 16

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  1. Червено Вино, Румелия Мерло 2011, Румелия, България

    Червено Вино, Румелия Мерло 2011, Румелия, България

    Високо качествено грозде от собствени лозя с контролиран добив. След микровинифициране, полученото вино отлежава 4 години в нови дъбови бъчви. Отлежаването продължава и в бутилка. Виното е с жив, плътен наситено-рубинен цвят. Отличава се с богат комплексен аромат, в който се долавя сладко от зрели къпини, печени сини сливи, подправки, шоколад и канела. Вкусовата атака мощно експлодира в устата като създава усещане за мекота, обем, трайност и дължина. Чудесен плодов финал, остава чувство за топлина допълнено сот усещане за кадифени танини. Вижте повече
  2. Червено Вино, Румелия Сира 2016, Румелия, България

    Червено Вино, Румелия Сира 2016, Румелия, България

    Селектирано вино от най -добрите бъчви на избата. Гроздето е от собствени лозя с контролиран добив, ръчно брано и сепарирано на зърна. Ферментацията е в малки иноксови съдове. Виното отлежава 36 месеца в дъбови бъчви. Румелия Сира Резерва е впечатляващо вино с дълбок, наситен до непрогледен цвят и комплексен аромат от зрели, черни плодове, сладки подправки и билки. Откроява се печена синя слива и тъмен шоколад. Вкусът е хармоничен, с пикантна свежест и сладост. Послевкусът е дълъг и запомнящ се с кадифени танини и печени плодове. Фино вино за червени меса и мезета. Препоръчва се декантиране. Вижте повече
  3. Червено Вино, Румелия Мавруд 2016, Румелия, България

    Червено Вино, Румелия Мавруд 2016, Румелия, България

    Ръчно брано грозде от собствени лозови масиви, с контролиран добив на 24.10.2013 г. След допълнително сортиране в избата, този местен сорт се микровинифицира в иноксови съдове. Полученото вино е отлежало в нови американски барици за 30 месеца, а след това и в бутилка. Виното е с наситен плътен цвят. Ароматът е интензивен, плодово пикантен, с мастилен характер. Вкусът е стегнат, плътен, с усещане за топлина и свежест. Тялото е богато, с приятни танинени и свежест. Дългият послевкус остава спомен за минералност и качествена дървесина. Отлежава 36 месеца в американски барик. Огромен потенциал за стареене в бутилка. Вижте повече
  4. Червено Вино, Ерелия Сира/Каберне Совиньон/Мерло/Мавруд 2014, Румелия, България

    Червено Вино, Ерелия Сира/Каберне Совиньон/Мерло/Мавруд 2014, Румелия, България

    „Ерелия” е вино от най-високия клас на избата и е съчетало в себе си предимствата на четири сорта червено грозде – Сира, Каберне Совиньон, Мерло и Мавруд. Всичките сортове грозде са от собствено производство (собствените лозови масиви) с контролиран добив. Винифицирани са поотделно, като към всеки е подходено индивидуално. Прилагани са технологични практики като студена мацелация, пижаж, ремонтаж, делистаж, батонаж и др. След тихата ферментация вината са заложени във френски и американски бъчви, където са съхранявани 18 месеца. „Ерелия” е завладяващ купаж червено вино с непрогледен индигово–виолетов цвят, фин аромат на черен плод, кадифена атака, следвана от чудесен баланс на вкуса, сочна плодовитост, споена с елегантен дъб, много добра танинова структура и продължителен послевкус. Подходящо за червени меса. Името Ерелия произлиза от старото име на с. Смилец – Ерелия, в землището на което са разположени лозовите масиви. Вижте повече
  5. Червено Вино, Мерул Мерло Резерва 2011, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Мерло Резерва 2011, Румелия, България

    Високо качествено грозде от собствени лозя с контролиран добив. След микровинифициране, полученото вино отлежава 4 години в нови дъбови бъчви. Отлежаването продължава и в бутилка. Виното е с жив, плътен наситено-рубинен цвят. Отличава се с богат комплексен аромат, в който се долавя сладко от зрели къпини, печени сини сливи, подправки, шоколад и канела. Вкусовата атака мощно експлодира в устата като създава усещане за мекота, обем, трайност и дължина. Чудесен плодов финал, остава чувство за топлина допълнено сот усещане за кадифени танини. Вижте повече
  6. Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон Резерва 2015, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон Резерва 2015, Румелия, България

    Стилно вино, съзряло над 12 месеца в малки дъбови бъчви тип Барик, с наситен гранатов цвят, зрял многопластов аромат с нюанси на касис и боровинка, препечени тонове и карамел, акценти на сушени плодове и подправки. Вкусът е хармоничен с добра плътност и дълъг ароматен финал. Препоръчват се по-комплексни и ароматни храни, като се избяват по-мазните варианти. Червени меса, патешко месо, пуешко месо, както и дивеч са сред най-подходящите за тези вина. Добре се съчетават и ако към ястията има сосове, най-вече гъбени сосове. От сирената най-добре биха се съчетали сирената Кантал (Cantal) и Сеинт-Нектар (Saint-Nectar). Определено виното има нужда от повече време, за да доразвият и омекотят характера си в бутилката. Препоръчва се консумацията да не е по-рано от четвъртата година от бутилирането им. Най-подходящата температура за консумацията им е между 16 и 17°C. Вижте повече
  7. Червено Вино, Мерул Резерва Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Резерва Селекция Мавруд/Мерло/Каберне Совиньон 2015, Румелия, България

    Висококачествено вино, съчетало в себе си предимствата на древния български сорт Мавруд с класическите Мерло и Каберне совиньон, съзряло над 12 месеца във Френски барици и развило комплексен букет от зрял плод, сухи листа, ванилия и тютюн. Вкусът е стегнат и балансиран със зрели танини и топъл финал. Вижте повече
  8. Червено Вино, Мерул  Мавруд Резерва 2014, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Мавруд Резерва 2014, Румелия, България

    Мерул Резерва Мавруд е вино от уникален местен български сорт грозде Мавруд от региона на Панагюрище, Западна Тракия. Гроздето е изцяло от собствени лозови масиви със стриктно контролиран добив. Eлегантно вино от уникалния български сорт Мавруд, съзряло в малки бъчви тип Барик, с рубиненочервен цвят и керемидени отенъци. Ароматът е многопластов с нюанси на препечено, дим, сухи листа, подправки и смола. Вкусовият комплекс е с добра плътност и мекота. Финалът е дълъг със зрели танини и плодове. Вижте повече
  9. Червено Вино, Мерул Мерло 2016, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Мерло 2016, Румелия, България

    Гроздето за това класно младо вино “ Мерул” Мерло е грижливо подбрано от лозовите масиви на Тракийската низина и чрез умело съчетаване на местните традиции и съвременните технологии създадохме вино с дълбок рубинен цвят,богат аромат на зрели черни плодове , балансиран мек вкус и подобаващо дълъг завършек. Много добро както за консумация в момента, така и за отлежаване. Добър избор на компания за това вино е дребният пернат дивеч (фазани, яребици…), червени печени меса (на фурна, на скара или на барбекю), а ако избирате подходящо сирене заложете на необработените пресовани сирена – Ементал, Комте, Грюер. Насладете им се при температура между 15 и 17°С. Вижте повече
  10. Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон 2016, Румелия, България

    Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон 2016, Румелия, България

    Елегантно сухо вино с привлекателен рубинен цвят произведено от сорта Каберне совиньон. Вино с наситен аромат, обогатен с типичните нюанси на сорта. Вкусът е хармоничен и балансиран. Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 16

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2