Welcome to Bestwine

Червено Вино, Мерул Каберне Совиньон Резерва 2015, Румелия, България

Regions BG
Vintage 2015
Grapes 100% Каберне Совиньон
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 14%

Стилно вино, съзряло над 12 месеца в малки дъбови бъчви тип Барик, с наситен гранатов цвят, зрял многопластов аромат с нюанси на касис и боровинка, препечени тонове и карамел, акценти на сушени плодове и подправки. Вкусът е хармоничен с добра плътност и дълъг ароматен финал.

Препоръчват се по-комплексни и ароматни храни, като се избяват по-мазните варианти. Червени меса, патешко месо, пуешко месо, както и дивеч са сред най-подходящите за тези вина. Добре се съчетават и ако към ястията има сосове, най-вече гъбени сосове. От сирената най-добре биха се съчетали сирената Кантал (Cantal) и Сеинт-Нектар (Saint-Nectar).

Определено виното има нужда от повече време, за да доразвият и омекотят характера си в бутилката. Препоръчва се консумацията да не е по-рано от четвъртата година от бутилирането им. Най-подходящата температура за консумацията им е между 16 и 17°C.

Наличност: В наличност

17,30 лв.
Rumelia

Описание на продукта

Детайли

Вината от серията „Мерул резерва” са от сортовете “Каберне совиньон“, “Мерло” и “Мавруд“. Тези вина се формират в малки дъбови бъчви “Барик” за период от 12 до 24 месеца, след което се оставят за бутилково стареене минимум 6 месеца. Вината се отличават с интензивен червен цвят в който се улавят леки “керемидени” нюанси характерни за старите вина. Букета от тези вина е богат и завладяващ, в него е добре съчетана плодовостта идваща от гроздето (зрял плод, череша, вишна, касис, слива) с типичните за висококачествена дъбова дървесина аромати (подправки, карамфил, ванилия, дим и леки препечени тонове). Вкусът на тези вина впечатлява с мекота и благородство, добра дължина и трайни вкусови впечатления с чудесен послевкус.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Rumelia

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.