Welcome to Bestwine

Червено Вино, Мерул Мавруд Резерва 2014, Румелия, България

Regions BG
Vintage 2014
Grapes 100% Мавруд
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol 13.8%

Мерул Резерва Мавруд е вино от уникален местен български сорт грозде Мавруд от региона на Панагюрище, Западна Тракия. Гроздето е изцяло от собствени лозови масиви със стриктно контролиран добив.

Eлегантно вино от уникалния български сорт Мавруд, съзряло в малки бъчви тип Барик, с рубиненочервен цвят и керемидени отенъци. Ароматът е многопластов с нюанси на препечено, дим, сухи листа, подправки и смола. Вкусовият комплекс е с добра плътност и мекота. Финалът е дълъг със зрели танини и плодове.

Наличност: В наличност

17,30 лв.
Rumelia

Описание на продукта

Детайли

Вината от серията „Мерул резерва” са от сортовете “Каберне совиньон“, “Мерло” и “Мавруд“. Тези вина се формират в малки дъбови бъчви “Барик” за период от 12 до 24 месеца, след което се оставят за бутилково стареене минимум 6 месеца. Вината се отличават с интензивен червен цвят в който се улавят леки “керемидени” нюанси характерни за старите вина. Букета от тези вина е богат и завладяващ, в него е добре съчетана плодовостта идваща от гроздето (зрял плод, череша, вишна, касис, слива) с типичните за висококачествена дъбова дървесина аромати (подправки, карамфил, ванилия, дим и леки препечени тонове). Вкусът на тези вина впечатлява с мекота и благородство, добра дължина и трайни вкусови впечатления с чудесен послевкус.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Rumelia

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.