Welcome to Bestwine

Санта Мария ла Палма, Италия

Санта Мария ла Палма, Италия

Всичко започва през 1946 г. в района на Нура, който е възстановен и даден на земеделските работници след аграрната реформа в Сардиния в следвоенния период. И така през 1959 г. сто от тях решават да влязат в кооперация и да основат Cantina Santa Maria la Palma.

Всеотдайността към качеството е нишката, която протича през цялата ни история: избиране на методи и техники за производство на най-добро грозде, подобряване и защита на почвата - всичко това за да бъдем достойни наследници на тази благородна традиция, която има Сардиния, и по-специално плоските, безкрайни равнини на региона Нура, на северозападното крайбрежие на острова. Северозападният вятър и мекият климат на това кътче на Средиземноморието са постоянни спътници на нашите винопроизводители. Алгеро се наслаждава на продължителни топли сезони, охладени от морския бриз.

Седемстотин хектара, разположени в това, което се счита за един от най-добрите райони за лозарство в Сардиния; тук подвижните хълмове и безкрайните равнини, обърнати към морето, са дом на лозята на винарната Санта Мария Ла Палма. Именно тук меките температури и излагането на ветровете, които духат от брега, се съчетават, за да създадат среда, която благоприятства производството на висококачествени вина - вина, които са перфектното въплъщение на тероара. В лозята производителите на винарната използваха своя опит, за да изберат сортовете, които са най-подходящи за характеристиките на региона. Днес ние знаем историята на всяка от тези лози и затова можем да се грижим за тях по подходящ начин, за да гарантираме, че те продължават да произвеждат най-добрите гроздове. Потопена в този уникален микроклимат, винарната реши да отдели място за сортовете, характеризиращи сардинската традиция, и скоро разбра, че Канонау и Верментино трябва да представляват основните видове грозде, върху които трябва да се концентрира продукцията и. По тези земи богатият и разнообразен характер на почвата също позволи на винарната да засади други - също толкова престижни - видове грозде, като Моника и Кагнулари. Последният, който векове наред е бил ограничен до периферна част на северна Сардиния и е бил почти забравен от винопроизводителите на острова, е преоткрит и преоценен, предлагайки чрез гроздето си скъпоценен дар. Днес Кагнулари вирее върху крехките почви на зоната Ури, Усини и Итири, на около 20 км от морето, и в района на Гуардия Гранде, в подножието на планините Монте Доглия.

Днес ние представяме на клиентите си богатство от висококачествени сардински вина, произведени от отбрано грозде: линията Grand Crù, включваща Cannonau Riserva, Cagnulari и Papiri; линията Classic, включваща Арагоста, Бомбарде, Пунта Роза и Моника; линията Frizzanti, включваща Палми, Кантавиня и Арагоста Фризанте; искрящата (Spumanti) линия, включваща Don Domè, Akènta и Argentero; и не на последно място нашето вино Passito (произведено от частично изсушено грозде), наречено Soffio di Sole.

65 000 центнера ценено грозде, повече от 4 милиона бутилки, продадени по целия свят - във всяка бутилка ние се стремим да предоставим обобщение на нашата любов към нашия тероар и към нашата история.

4 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

4 Продукт(а)

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък