Welcome to Bestwine

Санта Рита, Чили

Санта Рита, Чили

Лозята на Санта Рита са разположени в най-добрите и плодородни части на Чили, за да осигурят възможно най-добро развитие на всички сортове лозя. До момента винарната притежава повече от 3.000 ха плантации лозя в най-добрите долини като Limarí(134 ха), Casablanca (312 ха), Leyda (80 ха), Maipo (1.282 ха), Rapel (1.273 ха), and Curicó (186 ха). Това невероятно географско разнообразие позволява на нашите винопроизводители да създават широк спектър от висококачествени вина от специфични територии. През последното десетилетие разработихме няколко добри практики, за да подсилим и подобрим нашите сортове лозя : устойчво земеделие, използване на по-добри насаждения при засаждане на лозята, подобрена техника на трейаж и напояване, по-късно събиране на плодовете и др. Опитът на Viña Santa Rita във връзка с последните технологии показва като резултат, по-голямо производство на висококачествени вина, спечелили награди и отличия за своите 120 години история, както в Чили, така и извън границите и.

Артикули 1 до 10 от общо 17

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  1. Червено Вино, Каза Реал, Каберне Совиньон 2011, Санта Рита, Чили

    Червено Вино, Каза Реал, Каберне Совиньон 2011, Санта Рита, Чили

    Регион: Maipo Valley Санта Рита е широко признат за международен посланик на чилийските вина от световна класа. От основаването си през 1880 г. Санта Рита се съсредоточи върху изработката на превъзходни качествени вина, превръщайки се в едно от най-почитаните, традиционни и иновативни винарски изби в Чили. Това вино от лозе single vineyard се нарича Casa Real в чест на благородната титла, предоставена преди три века от краля на Испания на основателското семейство на Санта Рита. Casa Real е 100% вино от Каберне Совиньон, което се стреми да постигне максимален израз на тероар ​​Alto Jahuel. Естествено балансираните лозя, разположени в уникален климат и почва, дават изключително концентрирано грозде, което след това се поема от винарите, които са само инструмент, превръщащ полученото от природата в това забележително и великолепно вино. Casa Real е класика на върховите постижения с уникална и изключителна идентичност, дълготрайно качество и разширен потенциал за стареене. Гроздето се бере ръчно в нашето лозе Carneros Viejo, което има грандиозен тероар ​​в подножието на планините Андите в долината на Майпо Алто. Гроздето се подбира първо на лозата, а после отново на селектира във винарната. Гроздето претърпява класическа ферментация при 82-84 F в продължение на 12 дни, последвано от кратка, 10-дневна удължена мацерация, която позволява на новото вино да се развие в копринени, елегантни танини с много висока плодова изразителност. Както винаги, малолактичната ферментация се провеждаше в нови бъчви от френски дъб. Матурира 15 месеца в бъчви от френски дъб. Този 100% направен от стари лозя Каберне Совиньон показва огромен потенциал и типичност. Дълбок, интензивен рубинено-червен цвят, със сложни аромати на червени плодове, сливи, череши и нотки на узрели черни плодове като къпини и боровинки се съчетават със сладко докосване на ванилия и кафе. Балансът на плодовете и киселинността, допълнен от сладките, копринени танини, обещава дълъг потенциал за отлежаване и стареене. Вижте повече
  2. Бяло Вино, Секретна Резерва Бял бленд 2016, Санта Рита, Чили

    Бяло Вино, Секретна Резерва Бял бленд 2016, Санта Рита, Чили

    РЕГИОН: Долината Казабланка КЛИМАТ И ПОЧВА: Климатът във винените райони на Чили е средиземноморски със значителни колебания между дневните високи и ниски температури. Влажността е средно 55–60% и максималните температурите през лятото са над 30ºC. Близостта на долината Казабланка до Тихия океан я дарява с идеални условия за сорта Ризлинг и за производството на висококачествени вина. Viognier развива най-добрия си потенциал при по-топли условия в крайбрежна зона на долината Колчагуа. Селекция лозя, засадени върху глинести глинести почвите сред крайбрежните планини осигурява отличен дренаж и поражда Secret Reserve White blend ВИНИФИКАЦИЯ Ризлинг и Совиньон Блан се реколтират в края на март и се пресоват отделно. Чистата мъст ферментира при ниски температури в продължение на 20-25 дни и след това се държи върху утайките си още 15 дни. Вионер и Шардоне се берат ръчно напълно узрели в началото на април. Те се винифицират традиционно без да отделя мъстта и ферментират при умерени температури в продължение на 15 дни. Те също отлежават върху утайките си и накрая се определят процентите за окончателната смес на четирите сорта. АНОТАЦИОНЕН КОМЕНТАР Secret Reserve White blend е смес, която съчетава дълбочината, минералността и свежестта на Ризлинг от Долината на Казабланка със сладостта, закръглеността и зрелостта на Вионие от Долината на Колчагуа, структурата на Шардоне и билковите нотки на Совиньон Блан във вино, което предлага алтернатива на тези, които търсят изящна комплексност на аромати и текстури. Виното е идеало, придружено от бели меса, тестени изделия с меки сосове, тлъста риба, миди и морски дарове. Вижте повече
  3. Червено Вино, Медала Реал Мерло 2014, Санта Рита, Чили

    Червено Вино, Медала Реал Мерло 2014, Санта Рита, Чили

    Регион: долината Лейда Всички лозя са вертикално трилирани в кордон с двоен гюйо, върху плитка чакълесто-глинеста почва с добър дренаж. След като започне вегетационният сезон, резитбата постига подходящо разстояние между пръчките за да се гарантира подходящата светимост на гроздовете, без да се излагат на излишно слънце. Всеки сорт тип Clone се третира паралелно и се смесва само след приключване на винификацията. Реколтата се простира до края на март и до средата на април, в зависимост от нивото на клониране и узряване, за да се получат различни сортови купажи. Веднъж отбрано, гроздето бързо се транспортира до винарната за обработка. То се обезцветява, чрез пресоване, с изключение на няколко партиди, които преминават през 18-часово предварително ферментационно студено накисване в пресите при 10 ° С, за да се предотврати всякакъв вид окисляване или фенолно извличане. Соковете за свободно пускане и пресоване се разделят чрез дегустация, за да се избере само фракцията, която най-добре представя свежи и плодови характеристики и текстура, без никакъв вид фенолна екстракция или окисляване. Полученият сок се декантира в продължение на 10 дни, през които той приема своя сортов характер от твърдите части, които придават сложност на готовото вино. Мъстта се ферментира при ниски температури, за да запази цялата си плодовитост, а готовото вино се консервира върху утайките в продължение на четири месеца, за да развие усещане и сложност. По-късно се избистря и се стабилизира студено преди бутилиране. Блестящ светло зеленикавожълт цвят. Страхотният плодов вкус фокусира светлината на прожекторите върху цитрусовите нотки на грейпфрут и лимон, съчетани с класическия цариградско грозде и отчетливо минералния завършек, характерен за долината Лейда. Елегантно и компактно, това е изключително балансирано вино с жизнена киселинност, което се разпростира върху небцето, тъй като развива своите плодови компоненти и осигурява дългия си плодов послевкус Вижте повече
  4. Червено Вино, Секретна Резерва Червен бленд 2014, Санта Рита, Чили

    Червено Вино, Секретна Резерва Червен бленд 2014, Санта Рита, Чили

    Интензивността и дълбочината на Каберне Совиньон, елегантността и мекотата на Мерло, свежестта и червените плодове на Сира, нюансите на шоколад и ванилия на Карменер и легендарните финни танини на Пти Вердо обрисуват тайния живот скрит в секретната резерва на Санта Рита. Вижте повече
  5. Червено Вино, Triple C 2011, Санта Рита, Чили

    Червено Вино, Triple C 2011, Санта Рита, Чили

    Регион: Maipo Valley Лозето Каберне Фран е разположено в Alto Jahuel, това лозе е засадено върху коллувиална глинеста почва с дълбочина 0,8-1,0 м, с чакълест подпочвен слой, който осигурява отличен дренаж. Реколтира се през края на април. Лозето Каберне Совиньон се намира в същия имот, в близост до Каберне Фран. Управлението му е много подобно, добивът му е по-малък от 5000 кг / дка, а състоянието на хидрострес е по-тежко, за да се получи добро узряване. Реколтира се също през края на април. 70-годишните лозя на Карменер са разположени на южен склон по средата на хълмовете на долината на Апалта. Тези лозя са засадени при 5500 растения / ха. без напояване, където водата се получава само през зимните дъждове (средно 700 mm / година) и естествения воден басейн. Лошите, гранитни почви гарантират отлично оттичане на дъждовна вода, което от своя страна улеснява контрола върху енергията и правилното производство на плодове. Прибира се втората седмица на май. 100% от това вино е отлежало в нови бъчви от френски дъб средно за 17 месеца. Това изключително вино има интензивен, наситено рубиненочервен цвят. Добре разит букет с богата комбинация от касис и флорален нюанс, свързан с деликатни тонове на графит, катран, шоколад и ванилия. Елегантно и добре структурирано, това вино е отлично балансирано с потенциал за стареене в бутилка. Вижте повече
  6. Бяло Вино, Шардоне Резерва 2015, Санта Рита, Чили Промо

    Бяло Вино, Шардоне Резерва 2015, Санта Рита, Чили

    Регион: 95 % - долина Казабланка, 5 % - долина Лимари Нашето вино Резерва Шардоне идва от долината Казабланка, един от най-добрите региони за производство на вино в света за бели вина. Аромат на пищен, тропически плод и сочен грейпфрут са красиво закръглени от меките подтонове на ванилия и лешник. Чудесните плодови аромати се подсилват от приятна киселинност и сладост. Изключителен шардоне, фино и красиво балансиран, завършващ в сложен, продължителен завършек. Хладен климат, който има морско влияние, причинено от крайбрежните бриз, дължащи се на локация и топография, които действат като модериращи сили на топлинните условия. Средните температури през лятото достигат 25 ° C, а средногодишните са 14,4 ° C. Валежите са концентрирани между месеците май-октомври с средна годишна стойност от 450 mm. Почвата е с алувиален произход с много фина пясъчна глинеста текстура, висока пропускливост и ограничено задържане на влажност. Пресоването на гроздето се извършва при температури под 15 ° С, като винаги се защитава текстурата на мъстта и се избягва фенолна екстракция. Мъстта е ферментирала с нива на мътност под 200 NTU с избрани дрожди и температури между 16-20 ° C. 25% от това вино е ферментирало и отлежало във френски и американски дъбови бъчви в продължение на седем месеца. По време на този процес виното се държеше на лещите си, за да подобри закръглеността и обема. Останалите 75% са ферментирали в вани от неръждаема стомана, търсещи максимална плодова експресия. Искрящо жълто-зелен цвят. Интензивен букет, който съчетава минерални нотки с лек цитрус Вкусът се откроява заради освежаващата си киселинност, която приятно балансира плодовия характер на виното, копринена текстура и дълготраен послевкус Вижте повече

    Нормална цена: 17,90 лв.

    Special Price 12,50 лв.

  7. Бяло Вино, Совиньон Блан Резерва 2014, Санта Рита, Чили

    Бяло Вино, Совиньон Блан Резерва 2014, Санта Рита, Чили

    Регион: 85% долина Касабланка / 15% долина Лейда Прохладен климат, който има морско влияние, причинено от крайбрежния бриз, поради местоположението и топографията, които действат като модериращи сили на топлинните условия. Средните температури през лятото достигат 25 C, а годишните средни са 14.4 C. Валежите са концентрирани между месеците май-октомври с годишна средна стойност 450 мм. Почвата е от алувиален произход с много фина глинеста текстура, висока пропускливост и ограничено задържане на влажност. 20% от гроздето се мацерира студено в продължение на 18 часа при температура под 5 ° С. Останалото се смачква и веднага се пресова. Свободно движение и ниско налягане бяха използвани за производството на нивото на резервата, за да се осигури висока концентрация на плодове и добър баланс на киселинност, което е от съществено значение за този стил на свеж и хрупкав совиньон блан. Добре ферментиралата финна мъст позволява добро развитие и задържане на плодовостта. Прикагат се ниски температури (10-11 C) върху утайките преди да се отделят. Това вино има блестящо жълт цвят със зелени нюанси. Неговият интензивен аромат е ароматна смес от цитрусови плодове и маракуя с тревист фон, характерен за този сорт. Върху небцето е концентрирано, с приятна киселинност, която подчертава свежестта, твърдата му структура и отличната устойчивост. Вижте повече

    Нормална цена: 17,90 лв.

    Special Price 12,50 лв.

  8. Червено Вино, Мерло 2012 Резерва, Санта Рита, Чили

    Червено Вино, Мерло 2012 Резерва, Санта Рита, Чили

    Регион: 85% долина Майпо - 15% долина Казабланка Субхумиден средиземноморски тип климат. Дъждовете са концентрирани главно през зимата със среден валеж 500 mm / година. Пролетта е прохладна и суха, докато лятото е топло и сухо с максимални температури често над 30 ° C. Влиянието на планината води до широко топлинно колебание от над 15 ° C между деня и нощта, както и постепенно понижаване на температурите към края на лятото, което позволява на гроздето да узрява бавно, да поддържа концентрацията на плодовете си и да постигне правилно узряване на танин. Алувиална почва с горен франк слой 80 -100 cm. Дълбок, глинест подпочвен слой осигурява адекватно оттичане на дъждовна вода и позволява дълбок растеж на радикуларната система. Нежно пресованото грозде претърпя 7-10 дневно студено накисване преди винификация с избрани дрожди. Ферментацията започва при 28-30 C и по-късно се понижава до 25 C . Постоянният ток на мъстта чрез изпомпване и променливите времена на ферментация осигуряват добро и контролирано извличане на танин. Следферментационната мацерация се провежда, както се определя от дегустациите. Интензивен, рубиненочервен цвят с букет, доминиран от пресни узрели плодове, като горски плодове и пикантни нотки, свързани с компоненти в дъбовите бъчви. Средно плътно тяло, много копринен и добре балансиран с добра киселинност, който придава свежо усещане. Дълъг и приятен финал. Вижте повече
  9. Червено Вино, Каберне Совиньон 2013 Резерва, Санта Рита, Чили

    Червено Вино, Каберне Совиньон 2013 Резерва, Санта Рита, Чили

    Регион: Долина Майпо Отгледаното в нашите лозя Каберне Совиньон идва от Алто Яхуел, разположено в известната чилийска долина Майпо, един от най-добрите винопроизводителни региони в света. Ферментира с избрани дрожди при температури между 25 ° и 28 ° С с високо цветово извличане в началото на този процес. Това беше последвано от ферментация при по-ниска температура, така че да се осигури различно извличане на кожните компоненти. Дългата постмацерация при ниски температури гарантира адекватна екстракция на характерните за сорта аромати, багрила и танини, предпоставка за благородното стареене на виното. Резултатът е изразително рубинено червено вино, средно плътно вино, балансирано и приятно устойчиво . Ароматите му припомнят узрели, черни плодове, грациозно съчетани с ванилия, тютюн и карамфил. Вижте повече
  10. Бяло Вино, Медала Реал Совиньон Блан 2015, Санта Рита, Чили Промо

    Бяло Вино, Медала Реал Совиньон Блан 2015, Санта Рита, Чили

    Регион: долината Лейда Всички лозя са вертикално трилирани в кордон с двоен гюйо, върху плитка чакълесто-глинеста почва с добър дренаж. След като започне вегетационният сезон, резитбата постига подходящо разстояние между пръчките за да се гарантира подходящата светимост на гроздовете, без да се излагат на излишно слънце. Всеки сорт тип Clone се третира паралелно и се смесва само след приключване на винификацията. Реколтата се простира до края на март и до средата на април, в зависимост от нивото на клониране и узряване, за да се получат различни сортови купажи. Веднъж отбрано, гроздето бързо се транспортира до винарната за обработка. То се обезцветява, чрез пресоване, с изключение на няколко партиди, които преминават през 18-часово предварително ферментационно студено накисване в пресите при 10 ° С, за да се предотврати всякакъв вид окисляване или фенолно извличане. Соковете за свободно пускане и пресоване се разделят чрез дегустация, за да се избере само фракцията, която най-добре представя свежи и плодови характеристики и текстура, без никакъв вид фенолна екстракция или окисляване. Полученият сок се декантира в продължение на 10 дни, през които той приема своя сортов характер от твърдите части, които придават сложност на готовото вино. Мъстта се ферментира при ниски температури, за да запази цялата си плодовитост, а готовото вино се консервира върху утайките в продължение на четири месеца, за да развие усещане и сложност. По-късно се избистря и се стабилизира студено преди бутилиране. Блестящ светло зеленикавожълт цвят. Страхотният плодов вкус фокусира светлината на прожекторите върху цитрусовите нотки на грейпфрут и лимон, съчетани с класическия цариградско грозде и отчетливо минералния завършек, характерен за долината Лейда. Елегантно и компактно, това е изключително балансирано вино с жизнена киселинност, което се разпростира върху небцето, тъй като развива своите плодови компоненти и осигурява дългия си плодов послевкус Вижте повече

    Нормална цена: 22,90 лв.

    Special Price 16,00 лв.

Артикули 1 до 10 от общо 17

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2