Welcome to Bestwine

Червено Вино, Каза Реал, Каберне Совиньон 2011, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2011
Grapes 100% Каберне Совиньон
Residual Sugar 2.7 g/lt
Acidity Level 3.2 g/lt (expressed in Sulfuric Acid)
Alcohol 14.5 C

Регион: Maipo Valley

Санта Рита е широко признат за международен посланик на чилийските вина от световна класа. От основаването си през 1880 г. Санта Рита се съсредоточи върху изработката на превъзходни качествени вина, превръщайки се в едно от най-почитаните, традиционни и иновативни винарски изби в Чили.
Това вино от лозе single vineyard се нарича Casa Real в чест на благородната титла, предоставена преди три века от краля на Испания на основателското семейство на Санта Рита. Casa Real е 100% вино от Каберне Совиньон, което се стреми да постигне максимален израз на тероар ​​Alto Jahuel. Естествено балансираните лозя, разположени в уникален климат и почва, дават изключително концентрирано грозде, което след това се поема от винарите, които са само инструмент, превръщащ полученото от природата в това забележително и великолепно вино. Casa Real е класика на върховите постижения с уникална и изключителна идентичност, дълготрайно качество и разширен потенциал за стареене.

Гроздето се бере ръчно в нашето лозе Carneros Viejo, което има грандиозен тероар ​​в подножието на планините Андите в долината на Майпо Алто. Гроздето се подбира първо на лозата, а после отново на селектира във винарната.
Гроздето претърпява класическа ферментация при 82-84 F в продължение на 12 дни, последвано от кратка, 10-дневна удължена мацерация, която позволява на новото вино да се развие в копринени, елегантни танини с много висока плодова изразителност. Както винаги, малолактичната ферментация се провеждаше в нови бъчви от френски дъб. Матурира 15 месеца в бъчви от френски дъб.
Този 100% направен от стари лозя Каберне Совиньон показва огромен потенциал и типичност.
Дълбок, интензивен рубинено-червен цвят, със сложни аромати на червени плодове, сливи, череши и нотки на узрели черни плодове като къпини и боровинки се съчетават със сладко докосване на ванилия и кафе. Балансът на плодовете и киселинността, допълнен от сладките, копринени танини, обещава дълъг потенциал за отлежаване и стареене.

Наличност: В наличност

59,90 лв.
Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Регион: Maipo Valley Санта Рита е широко признат за международен посланик на чилийските вина от световна класа. От основаването си през 1880 г. Санта Рита се съсредоточи върху изработката на превъзходни качествени вина, превръщайки се в едно от най-почитаните, традиционни и иновативни винарски изби в Чили. Това вино от лозе single vineyard се нарича Casa Real в чест на благородната титла, предоставена преди три века от краля на Испания на основателското семейство на Санта Рита. Casa Real е 100% вино от Каберне Совиньон, което се стреми да постигне максимален израз на тероар ​​Alto Jahuel. Естествено балансираните лозя, разположени в уникален климат и почва, дават изключително концентрирано грозде, което след това се поема от винарите, които са само инструмент, превръщащ полученото от природата в това забележително и великолепно вино. Casa Real е класика на върховите постижения с уникална и изключителна идентичност, дълготрайно качество и разширен потенциал за стареене. Гроздето се бере ръчно в нашето лозе Carneros Viejo, което има грандиозен тероар ​​в подножието на планините Андите в долината на Майпо Алто. Гроздето се подбира първо на лозата, а после отново на селектира във винарната. Гроздето претърпява класическа ферментация при 82-84 F в продължение на 12 дни, последвано от кратка, 10-дневна удължена мацерация, която позволява на новото вино да се развие в копринени, елегантни танини с много висока плодова изразителност. Както винаги, малолактичната ферментация се провеждаше в нови бъчви от френски дъб. Матурира 15 месеца в бъчви от френски дъб. Този 100% направен от стари лозя Каберне Совиньон показва огромен потенциал и типичност. Дълбок, интензивен рубинено-червен цвят, със сложни аромати на червени плодове, сливи, череши и нотки на узрели черни плодове като къпини и боровинки се съчетават със сладко докосване на ванилия и кафе. Балансът на плодовете и киселинността, допълнен от сладките, копринени танини, обещава дълъг потенциал за отлежаване и стареене.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.