Welcome to Bestwine

Промо

Бяло Вино, 120 Шардоне 2016, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2016
Grapes 100% Шардоне
Residual Sugar 3.6 g/l
Acidity Level 5.8 g/l (tartaric acid)
Alcohol 13.9% vol.

Регион Централна долина

Субтихоокеански климат с дъждовна зима и простудна студена пролет. Летните месеци обикновено са сухи с максимални температури над 30º С. През февруари температурите започват да намаляват и влиянието на Андите произвежда максимални топлинни трептения. Почвите са разположени в подножието на планинската верига на Андите, представлява глинести или глинести глинести с добър дренаж.
Лозята са засадени през 1998 г. върху почви с гранитно-глинеста текстура на основата на 60-80 см под дъното.
В нашите 120 шардони комбинираме грозде от различни лозя от централната зона, за да постигнем плодово, елегантно вино, в крайбрежната зона с по-силно влияние на Тихия океан, постигаме свежест и лимонени комбинации, пред-андската област носи тропически плодове и сладост, осигуряваща кехлибарено вино с зеленикав нюанс, добре балансирано, освежаващо и заоблено.

Гроздето се събира и пълните гроздове се обезцветяват и смачкват или пресоват, и двете техники се използват в различни пропорции, и двете са изложени на студено за намаляване на температурата до 10 ° C, при тези условия се пресоват различни качества на сок, които по-късно ще бъдат използвани в различни стилове и категории вина. Свободните сокове се декантират статично в продължение на 12 до 36 часа и по-късно, бистрият сок се прекъсва и инокулира, за да ферментира при температури между 13 и 16 ° С. В крайната комбинация дървото се използва за дълбочина и ароматна сложност. След като ферментацията приключи, те се отделят от утайките.

Искрящо жълто-зелено на цвят. Интензивен букет, който комбинира минерални нотки с лек цитрус и нектарини. Вкусът изпъква, поради неговата освежаваща киселинност, която приятно балансира плодовия характер на виното, добра плътност, копринена текстура и продължителен послевкус

Наличност: В наличност

Нормална цена: 12,90 лв.

Special Price 8,90 лв.

Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Регион Централна долина Субтихоокеански климат с дъждовна зима и простудна студена пролет. Летните месеци обикновено са сухи с максимални температури над 30º С. През февруари температурите започват да намаляват и влиянието на Андите произвежда максимални топлинни трептения. Почвите са разположени в подножието на планинската верига на Андите, представлява глинести или глинести глинести с добър дренаж. Лозята са засадени през 1998 г. върху почви с гранитно-глинеста текстура на основата на 60-80 см под дъното. В нашите 120 шардони комбинираме грозде от различни лозя от централната зона, за да постигнем плодово, елегантно вино, в крайбрежната зона с по-силно влияние на Тихия океан, постигаме свежест и лимонени комбинации, пред-андската област носи тропически плодове и сладост, осигуряваща кехлибарено вино с зеленикав нюанс, добре балансирано, освежаващо и заоблено. Гроздето се събира и пълните гроздове се обезцветяват и смачкват или пресоват, и двете техники се използват в различни пропорции, и двете са изложени на студено за намаляване на температурата до 10 ° C, при тези условия се пресоват различни качества на сок, които по-късно ще бъдат използвани в различни стилове и категории вина. Свободните сокове се декантират статично в продължение на 12 до 36 часа и по-късно, бистрият сок се прекъсва и инокулира, за да ферментира при температури между 13 и 16 ° С. В крайната комбинация дървото се използва за дълбочина и ароматна сложност. След като ферментацията приключи, те се отделят от утайките. Искрящо жълто-зелено на цвят. Интензивен букет, който комбинира минерални нотки с лек цитрус и нектарини. Вкусът изпъква, поради неговата освежаваща киселинност, която приятно балансира плодовия характер на виното, добра плътност, копринена текстура и продължителен послевкус

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.