Welcome to Bestwine

Промо

Бяло Вино, Шардоне Резерва 2015, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2014
Grapes 100% Шардоне
Residual Sugar 1.60 g/L
Acidity Level 5.89 g/L
Alcohol 14.00 %v/v

Регион: 95 % - долина Казабланка, 5 % - долина Лимари

Нашето вино Резерва Шардоне идва от долината Казабланка, един от най-добрите региони за производство на вино в света за бели вина. Аромат на пищен, тропически плод и сочен грейпфрут са красиво закръглени от меките подтонове на ванилия и лешник. Чудесните плодови аромати се подсилват от приятна киселинност и сладост. Изключителен шардоне, фино и красиво балансиран, завършващ в сложен, продължителен завършек. Хладен климат, който има морско влияние, причинено от крайбрежните бриз, дължащи се на локация и топография, които действат като модериращи сили на топлинните условия.
Средните температури през лятото достигат 25 ° C, а средногодишните са 14,4 ° C. Валежите са концентрирани между месеците май-октомври с средна годишна стойност от 450 mm. Почвата е с алувиален произход с много фина пясъчна глинеста текстура, висока пропускливост и ограничено задържане на влажност.

Пресоването на гроздето се извършва при температури под 15 ° С, като винаги се защитава текстурата на мъстта и се избягва фенолна екстракция. Мъстта е ферментирала с нива на мътност под 200 NTU с избрани дрожди и температури между 16-20 ° C. 25% от това вино е ферментирало и отлежало във френски и американски дъбови бъчви в продължение на седем месеца. По време на този процес виното се държеше на лещите си, за да подобри закръглеността и обема. Останалите 75% са ферментирали в вани от неръждаема стомана, търсещи максимална плодова експресия.

Искрящо жълто-зелен цвят. Интензивен букет, който съчетава минерални нотки с лек цитрус Вкусът се откроява заради освежаващата си киселинност, която приятно балансира плодовия характер на виното, копринена текстура и дълготраен послевкус

Наличност: В наличност

Нормална цена: 17,90 лв.

Special Price 12,50 лв.

Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Регион: 95 % - долина Казабланка, 5 % - долина Лимари Нашето вино Резерва Шардоне идва от долината Казабланка, един от най-добрите региони за производство на вино в света за бели вина. Ароматен аромат на пищен, тропически плод и сочен грейпфрут са красиво закръглени от меките подтонове на ванилия и лешник. Чудесните плодови аромати се подсилват от приятна киселинност и сладост. Изключителен шардоне, фино и красиво балансиран, завършващ в сложен, продължителен завършек. Хладен климат, който има морско влияние, причинено от крайбрежните бриз, дължащи се на локация и топография, които действат като модериращи сили на топлинните условия. Средните температури през лятото достигат 25 ° C, а средногодишните са 14,4 ° C. Валежите са концентрирани между месеците май-октомври с средна годишна стойност от 450 mm. Почвата е с алувиален произход с много фина пясъчна глинеста текстура, висока пропускливост и ограничено задържане на влажност. Пресоването на гроздето се извършва при температури под 15 ° С, като винаги се защитава текстурата на мъстта и се избягва фенолна екстракция. Мъстта е ферментирала с нива на мътност под 200 NTU с избрани дрожди и температури между 16-20 ° C. 25% от това вино е ферментирало и отлежало във френски и американски дъбови бъчви в продължение на седем месеца. По време на този процес виното се държеше на лещите си, за да подобри закръглеността и обема. Останалите 75% са ферментирали в вани от неръждаема стомана, търсещи максимална плодова експресия. Искрящо жълто-зелен цвят. Интензивен букет, който съчетава минерални нотки с лек цитрус Вкусът се откроява заради освежаващата си киселинност, която приятно балансира плодовия характер на виното, копринена текстура и дълготраен послевкус

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.