Welcome to Bestwine

Тенуте Петер Цемер, Италия

Тенуте Петер Цемер, Италия

През 1928 г. Петер Цемер, прачичо на едноименния настоящ винопроизводител, основава винарната. Лозя и винарни в най-добрите места около Cortina в низините на Алто Адидже са част от винарната оттогава.

От поколения винарната Peter Zemmer произвежда вина с най-добро качество, отразяващи специфичния алпийски характер на региона. Гроздето се обработва възможно най-природоцелесъобразно, чрез съвременни и иновативни технологии. В лозето се формира изразителният характер на вината. Професионалната грижа за лозята, както и внимателният подбор са съществените предпоставки за автентичните вина. След прибирането на реколтата гроздето се раздробява внимателно, ферментира и отлежава в избата, винаги със строг контрол върху всеки етап от процеса. Това придава на нашите вина баланс и текстура. Изключителните вина отлежават както в големи, така и в малки дъбови бъчви и експресират най-доброто от сортовите характеристики. Петър Земмер отдава голямо значение на производството на естествени вина, които точно отразяват характера им на произход и изразително обединяват уникалния терен. Очарователното взаимодействие между традицията и иновациите, човекът и обкръжението, чувството и чувствеността намира израз в страстта, с която Петер Цемер произвежда своите вина.

Винарната Peter Zemmer е разположена в идиличното и популярно село Cortina в низините на Алто Адидже. Местността Cortina за първи път се споменава в документ, датиращ от над 700 години. Селището вероятно е още по-старо, както е признато в документа. Имената Curtinego, Curtinie или Cortine, споменати в латински документи от края на XIII и началото на XIV век, са намерили своите немски еквиваленти в Curtinie или Cortinie през 1288 г. Името вероятно произтича от транскрипция на латинското curtus dominica, което означава съд на крал или господар. Със само 600 жители, днес Кортина е сред най-малките общности в Алто Адидже. Това е последното село с немскоезично мнозинство преди южната провинциална граница с Трентино и единственото село в низината на Алто Адидже, разположено в средата на долината, заобиколено от прекрасни овощни овощни градини и лозя край река Адидже.

Тероарното винопроизводство винаги е играло важна роля в Cortina s.s.d.v. Добрата почва и микроклиматичният, алпийският и мекият климат допринасят за растежа на гроздето с отлично качество. Долината около Кортина s.s.d.v. и широката селекция от гроздови сортове са толкова разнообразни, колкото и пейзажът, факт, който спечели за лозарството низините на Алто Адиге през вековете. Благоприятните климатични условия дават голямо разнообразие от отлично грозде: много слънчеви часове (средно 1800 годишно), благоприятна средна температура на температурата (18 градуса С , добро разпределение на валежите, добре проветривата почва лесно се затопля, допринася за добрия растеж на гроздето, като по този начин гарантира високото качество на вината. Почвите се състоят от доломитни, варовикови и ледникови залежи от чакъл, пясък и глина. След снежни зими планинските потоци осигуряват изобилна вода, а горещото лято означава пареща топлина в долините. Големите температурни колебания между деня и нощта придават на вината интензивен аромат. В следобедните часове в целия регион има сух и прохладен бриз, наречен „Ора“, от езерото Гарда до Мерано и Брессаноне. Този вятър в по-голямата си част предотвратява гниене след валежи. Тероарни характеристики - идеалната предпоставка за производството на висококачесствени, автентични и уникални вина.