Welcome to Bestwine

Бяло Вино, Гевюрцтраминер, 2019, Петер Цемер, Италия

Regions IT
Vintage 2019
Grapes Gewürztraminer – Alto Adige DOC
Residual Sugar
Acidity Level
Alcohol 13,5%

Присаден върху бавнорастящ корен и формиран на традиционен Guyot, този Gewürztraminer расте в най-добрите лозарски зони в долината на дъното около центъра на Cortina s.s.d.v. Благоприятното разположение на лозята, идеалното слънчево греене и добрата вентилация на плодовете развиват най-добрите страни на характера на този сорт.
Добив на хектар: 65 хл.
Винификация: Гроздето се пресова и чепките се отстраняват в пневматичната преса. Преди да се пресова, се извършва 6 - 8 часа студена мацерация, за да се повиши плододаването на виното. След това гроздето се притиска леко и се избистря чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове при контролирана температура от 19 ° C
Характерни свойства: Несъмнено най-типичното бяло вино от Алто Adige; богато на тяло и аромати.
Цвят: интензивно сияйно сламено жълто до златисто жълто
Букет: пикантни нотки на сладък мускат и мирис на сушени цветя, карамфил и листенца от рози
Аромат: изпълващ устата, пикантен, богат, свеж, с много мека и приятна киселинност
Подходящи храни: раци, омари, други ракообразни, пастети и като аперитив
Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f)
Потенциал за стареене: 3 – 5 години

Наличност: В наличност

24,90 лв.
Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Описание на продукта

Детайли

Присаден върху бавнорастящ корен и формиран на традиционен Guyot, този Gewürztraminer расте в най-добрите лозарски зони в долината на дъното около центъра на Cortina s.s.d.v. Благоприятното разположение на лозята, идеалното слънчево греене и добрата вентилация на плодовете развиват най-добрите страни на характера на този сорт. Добив на хектар: 65 хл. Винификация: Гроздето се пресова и чепките се отстраняват в пневматичната преса. Преди да се пресова, се извършва 6 - 8 часа студена мацерация, за да се повиши плододаването на виното. След това гроздето се притиска леко и се избистря чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове при контролирана температура от 19 ° C Характерни свойства: Несъмнено най-типичното бяло вино от Алто Adige; богато на тяло и аромати. Цвят: интензивно сияйно сламено жълто до златисто жълто Букет: пикантни нотки на сладък мускат и мирис на сушени цветя, карамфил и листенца от рози Аромат: изпълващ устата, пикантен, богат, свеж, с много мека и приятна киселинност Подходящи храни: раци, омари, други ракообразни, пастети и като аперитив Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f) Потенциал за стареене: 3 – 5 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.