Welcome to Bestwine

Бяло Вино, Пино Гриджио, 2019, Петер Цемер, Италия

Regions IT
Vintage 2019
Grapes Пино Гриджио
Residual Sugar
Acidity Level
Alcohol 13,5%

Очарователното взаимодействие между традицията и иновациите, човека и околната среда, намира израз във жизнения характер на това вино.
Добив на хектар: 70 hl
Винификация: След беритбата на гроздето, то се пресова леко и се пречиства чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове дрожди при контролирана температура от 18 ° C в резервоари от неръждаема стомана. След няколко месеца узряване това елегантно вино постига своето съвършенство.
Характерни свойства: Богатият аромат, както и отлична киселинност правят това вино твърдо и богато.
Цвят: сияйно сламено жълто със зеленикав отенък
Букет: елегантен аромат на цветя с типични нотки на узрели плодове (круша, пъпеш) и подправки
Аромат: плодов минерален аромат, плътно тяло със свежа киселинност
Подходящи храни: различни предястия, терине, риба, ракообразни, бели меса и птиче месо
Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f)
Потенциал за стареене: 2 – 3 години

Наличност: В наличност

19,90 лв.
Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Описание на продукта

Детайли

Очарователното взаимодействие между традицията и иновациите, човека и околната среда, намира израз във жизнения характер на това вино. Добив на хектар: 70 hl Винификация: След беритбата на гроздето, то се пресова леко и се пречиства чрез естественото утаяване. Алкохолната ферментация се провежда с чисти щамове дрожди при контролирана температура от 18 ° C в резервоари от неръждаема стомана. След няколко месеца узряване това елегантно вино постига своето съвършенство. Характерни свойства: Богатият аромат, както и отлична киселинност правят това вино твърдо и богато. Цвят: сияйно сламено жълто със зеленикав отенък Букет: елегантен аромат на цветя с типични нотки на узрели плодове (круша, пъпеш) и подправки Аромат: плодов минерален аромат, плътно тяло със свежа киселинност Подходящи храни: различни предястия, терине, риба, ракообразни, бели меса и птиче месо Температура на сервиране: 10 – 12 ° c (50 – 54 ° f) Потенциал за стареене: 2 – 3 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Tenute Peter Zemmer, Südtirol Ato Adige, Italy

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.