Welcome to Bestwine

Варвалионе, Италия

Варвалионе, Италия

Винарна Varvaglione е основана през 1921 и в продължение на три поколения е водеща във винопроизводството за областта Пулия и за Южна Италив, като цяло. В исторически план компанията е базирана в Лепорано, провинция Таранто. 1500 хектара лозя са разположени по западните склонове на полуостров Салентина и централно за полуострова - в Мандурия, където уникален тероар, изпепеляван от южното слънце и обветрен от ветровете на Адриатическо и Йонийско море е разположен между сухи, каменни стени на стари имения и ферми. Винарна Варвалионе изцяло се доверява на местните, доказали се винени сорторе - червените Примитиво, Нероамаро, Алианико и Черна Малвазия и белите Вердека, Бяла Малвазия и Фиано. Вината на компанията са среща на традициите в лозарството с иновациите в технологията.

Артикули 1 до 10 от общо 12

Задай във възходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  1.  Бяло Вино, МОИ Вердека дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Бяло Вино, МОИ Вердека дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Indicazione Geografica Protetta Добив от дка. - 800-900 кг. Винификация с меко пресоване, ферментация при контролирана температура от 14 ° С. Стареене в съдове от неръждаема стомана. Цвят: Много прозрачен жълт цвят със светлозелени нотки. Букет: Носът показва интензивни флорални аромати и нежни плодови нотки на цитрусови плодове. Вкус Вкусът е пикантен, дълъг и решително свеж с перфектно тяло. Крайният му завършек е устойчив и напомня на бадеми и ябълки. Вижте повече
  2. Бяло вино, 12 и 1/2 Малвазия Бианка дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Бяло вино, 12 и 1/2 Малвазия Бианка дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Indicazione Geografica Protetta Вино от сорт Бяла Малвазия, отглеждан върху земите на Апулия още от Ранното Средновековие. Формиран в Двоен Гийо, обжарен от южното слънце и обветрен от ветровете на Адриaтическо и Средиземно море, сортът узрява перфектно в региона на Таранто. Гроздето се реколтира с добив от 1200-1300 кг/дка. "Меко пресоване" и 24-часова мацерация, са последвани от ферментационен процес във ферментатори от неръждаема стомана при контролирана температура от 14°C. Виното демонстрира брилянтен, златист цвят със сламено-жълти нюанси. Наситен плодов аромат. Хармонично, структурирано тяло с балансиран, жив вкус. Вижте повече
  3. Червено вино, 12 и 1/2  Нероамаро дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Червено вино, 12 и 1/2 Нероамаро дел Саленто, Варвалионе, Италия

    IGP Indicazione Geografica Protetta Вино от древния сорт Нероамаро, отглеждан в земите на старата римска провинция Апулия от близо тридесет века. В региона южно от Таранто, гроздето узрява с перфектни за сорта характеритики, такива каквито определя и името Нероамаро - черно и горчиво. Реколтира се при контролиран добив от 800-900 кг/дка. Винификацията протича, чрез температурно-контролирана мaцерация на 24°-28°C. След протичането на ферментацията, виното отлежава от 3 до 6 месеца в 900-литрови френски дъбови бурета. Вино с интензивен, червен цвят с дълбоки пурпурни нюанси. Наситен аромат на червени горски плодове. Вижте повече
  4. Червено вино, 12 и 1/2 Примитиво от Саленто, Варвалионе, Италия

    Червено вино, 12 и 1/2 Примитиво от Саленто, Варвалионе, Италия

    IGP Indicazione Geografica Protetta Вино от свободноформирани стари лозя сорт Примитиво, култивиран в Апулия от монаси на Бенедиктинския орден през късното Средновековие и отглеждан днес в региона южно от Таранто. Гроздето се реколтира ръчно в дървени касетки с контролиран добив от 800-900 кг/дка. Температурно - контролираната винификация протича при 24°-28°C. След ферментацията, виното отлежава от 3 до 6 месеца в малки дъбови бурета тип американски барик. Виното демонстрира елегантен, дълбок, червен цвят. Хармонично - интензивен аромат на синя слива и черна череша с изящна плодовост и намек за ванилия и кокос. Балансирано, заоблено тяло с дефинирано от узряването на гроздето повишено таниново присъствие. Сплав от вкусове на презентираните от аромата плодове и потъващ във времето, продължителен ванилов послевкус. Вижте повече
  5. Червено вино, 12 и 1/2 Малвазия Нера дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Червено вино, 12 и 1/2 Малвазия Нера дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Indicazione Geografica Protetta Винификация с мацерация при контролирана температура от 24 ° - 28 ° С. След MLF, част отлежава във френски тоно най-малко 3 месеца. Цвят: Наситено червено с виолетови отражения Букет: Плодови нотки на малина и нар. Вкус: Свеж и балансиран, с приятен плодов послевкус Награди: AWC Vienna AWARD 2019 Вижте повече
  6. Червено вино, Саличе Салентино ди Нероамаро, Варвалионе, Италия

    Червено вино, Саличе Салентино ди Нероамаро, Варвалионе, Италия

    Denominazione di Origine Protetta Метод на производство: Винификация чрез мацерация с контролирана температура при 26 ° - 28 ° С. След малолактична ферментация, отлежава във френски и американски барици поне за 10 месеца. Регион: Саличе Салентино, Гуаняно, Кампи Салентина Добив на декар: кг 800 - 900 Цвят: Интензивно червен Букет: Хармония от плодови нотки и нотки на какао, ванилия и кафе. Вкус: Комплексен, балансиран и елегантен, с дълъг пикантен и плодов послевкус. Награди: AWC Vienna 2019 Gold The New Zealand International Wine Show 2019 Silver Mundus Vini 2019 Gold AWC Vienna 2018 Gold Mundus Vini 2018 Gold The New Zealand International Wine Show 2018 Silver Mundus Vini 2017 Gold Berliner Wein Trophy 2017 Gold Вижте повече
  7. Бяло Биовино, 12 и 1/2  Органично Вино дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Бяло Биовино, 12 и 1/2 Органично Вино дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Indicazione Geografica Protetta Биовино. Винификация с меко пресоване. Ферментация при контролирана температура от 14 ° С. Стареене в съдове от неръждаема стомана. Цвят: Сламено жълт със зеленикави нюанси. Букет: Елегантният ароматен букет е съставен от цветни нотки на мимоза, в харминия с плодови и цитрусови нотки. Вкус: Балансиран и свеж с дълъг послевкус. Награди: Premium Concours Mondial Bruxelles 2019 Silver2019 Silver Вижте повече
  8. Червено вино, Колеционе Привата Нероамаро ди Мандуриа, Варвалионе, Италия

    Червено вино, Колеционе Привата Нероамаро ди Мандуриа, Варвалионе, Италия

    Indicazione Geografica Protetta Внимателната селекция на гроздето Negroamaro води началото на това интензивно червено вино, като част от "Cosimo Varvaglione PRIVATE COLLECTION В аромата се откроява елегантната хармония на нотки червен плод, черен пипер, канела, тютюн и отличителни аромати на женско биле. Вкусът е балансиран, оставя дълъг и устойчив балсамов завършек. Идеален с червено месо, сос и отлежало сирене. Регион: провинция Таранто Контролиран добив на хектар: kg 8.000 - 9.000 Метод на производство: винификация чрез мацерация с контролирана температура при 24 ° -26 ° C. След малолактична ферментация, отлежава във френски и в американския дъб поне за 6 месеца. Награди: Berliner Wein Trophy 2019 Gold AWC Vienna 2019 Silver Concours Mondial Bruxelles 2019 Silver The New Zealand International Wine Show 2019 Bronze The New Zealand International Wine Show 2018 Gold Mundus Vini 2018 Silver Concours Mondial Bruxelles 2017 Gold Berliner Wein Trophy 2017 Gold Mundus Vini 2017 Silver Mundus Vini 2016 Gold Вижте повече
  9. Червено вино, Колеционе Привата Примитиво ди Мандуриа, Варвалионе, Италия

    Червено вино, Колеционе Привата Примитиво ди Мандуриа, Варвалионе, Италия

    Denominazione di Origine Protetta Това вино Примитиво /Черен Зинфандел/ от Мандурия от „Cosimo Varvaglione PRIVATE COLLECTION“ произхожда от внимателен ръчен подбор на всеки един грозд на стари свободно стоящи лозя, култивирани в съответствие със старата фамилна традиция. Това интензивно червено вино има лилави нотки, пленителен вкус и аромати, напомнящи сладко от червени плодове. Елегантно вино, което запазва характеристиките на тероара си непокътнати. Той перфектно съвпада с червено месо, дивеч и отлежало сирене. Идеално като вино за медитация. Регион: провинция Таранто Добив на декар: kg 600 Метод на производство: Винификация чрез мацерация с контролирана температура при 26 ° -28 ° С. След малолактична ферментация, усъвършенстване във френски бъчви и американски барици поне за 14 месеца. Награди: Mundus Vini 2019 Double Gold The New Zealand International Wine Show 2019 Gold AWC Vienna 2019 Gold Berliner Wein Trophy 2019 Gold Concours Mondial Bruxelles 2018 Gold The New Zealand International Wine Show 2019 Gold Berliner Wein Trophy 2017 Gold Mundus Vini 2016 Gold Berliner Wein Trophy 2016 Gold Berliner Wein Trophy 2018 Gold Вижте повече
  10. Червено Биовино, 12 и 1/2 Примитиво Биолоджико дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Червено Биовино, 12 и 1/2 Примитиво Биолоджико дел Саленто, Варвалионе, Италия

    Indicazione Geografica Protetta Биовино Винификация с мацерация при контролирана температура от 24 ° - 26 ° С. След MLF, кратко стареене във френски бъчви. Цвят: Интензивно червено с виолетови отражения, напомнящи свежи червени плодове. Букет: Плодовите нотки на касис и къпина елегантно се сливт с пикантните нотки на индийско орехче, женско биле, шоколад и ванилия. Вкус Нниското съдържание на алкохол се поддържа от киселинна структура, която придава баланс и дължина, оставяйки нотки на плодове и кокос върху небцето. Награди: Premium Concours Mondial Bruxelles 2019 Silver Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 12

Задай във възходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2