Вила Юстина, България
Вила Юстина е разположена в полите на Родопската Яка в село Устина, на 26 км от Пловдив. Мястото за избата е специално избрано, защото Пловдивският край е сред малкото, които имат много стара винена история. В този район може да чуете много легенди за траките и тяхното вино, за антични ритуали и мистерии. Херодот описва местните траки като войнствено племе с независим дух, поело трудната задача на пазители на Светилището на Дионис. Предполага се, че в землището около Устина се намира и древната тракийска столица Бесапара.
-
Червенo Вино, Монограм Мавруд & Рубин 2014, Вила Юстина
Атрактивен бленд между два български сорта. Наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Виното е съзрявало 14 месеца в 100% български дъб. Вижте повече -
Бяло Вино, Монограм Шардоне Barrel Fermented 2018, Вила Юстина
Интензивен златист цвят с топли оттенъци. Изтънчен и комплексен нос с акценти на ядки, масло и сладка ванилия. Плътно тяло с приятна свежест и галеща текстура. Винификация: Прави се първична селекция на гроздето още на лозовия масив, а след това втора селекция на сортиращата маса. Ронканите и смачкани зърна се пресоват в пневматична преса след известно настойване с ципите при ниска температура. Ферментацията се провежда във френски дъбови бъчви с последващо отлежаване в тях за 6 месеца.Виното отлежава в бутилка няколко месеца преди да бъде пуснато на пазара. Храна и вино: Морски дарове: фини богати риби, като калкан, печени черупчести като омар и миди. Месо: телешки пържоли с гъби или пилешки гърди, запечени с вино. Сирене: чедър, камембер или меки сирена с бяла или червена коричка. Награди: Chardonnay du Monde , France – Gold medal for vintage 2016 Chardonnay du Monde , France -Silver medal for vintages 2013 and 2017 Chardonnay du Monde 2015, France –Golden medal for vintage 2012 Chardonnay du Monde 2014, France-Bronz medal for vintage 2011 Víno a Delikatesy 2013, Czech Republic – Golden medal for vintage 2011 Balkans International Wine Competition 2013, Bulgaria– Golden Medal for vintage 2011 Wine Index 2014, Bulgaria– “VIP Collection” for vintage 2012 Wine Index 2013, Bulgaria – “Golden Collection” for vintage 2011 Wine Index 2015, Bulgaria-Golden medal for vintage 2011 Вижте повече -
Червенo Вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар 2017, Вила Юстина, България
Искрящ рубинен цвят и интензивен нос с вишна и подправки. Сочно тяло с нежни танини и елегантен финал. Винификация : Мацерация 7-9˚C за 4 дни, ферментация при 26-28˚C за 7-9 дни в иноксови съдове с пълен контрол на температурата. Съзряване 11 месеца във френски бъчви. Затворено е с винтова капачка, за да запазим максимално дълго време плодовия характер и вплетената бъчва във вкуса и нова на това изключително елегантно вино. Комбинация с храна: Слабо ароматни меса- агнешко и телешко. Морска храна : грилован омар, пушена сьомга и риба тон. Месо:заек, карпачо, хайвер, пернат дивеч. Сирене: козе, меки сирена с червени и кафеникави кори. Награди: Concours Mondial du Bruxelles Сребърен медал за реколта 2016; 2017 MundusVini, Германия- Златен медал за реколта 2017 и Best of Show Bulgaria Wine Index 2014, Bulgaria “Golden Collection” за реколта 2013 – Вижте повече -
Червенo Вино, 4 Сезона Зима – Каберне Фран, Вила Юстина, България
Наситен пурпурен цвят и сочен нос с черна череша. Елегантно тяло с меки танини и пикантен финал. Винификация: Ръчно бране на гроздето, първична селекция още на лозята при оптимални температури за гроздобер. Мацерация 7-9˚C за 4 дни, ферментация при 26-28˚C за 7-9 дни в иноксови съдове с пълен контрол на температурата. Виното съзрява 12 месеца в бъчви. Вино и храна: Меса със средна термична обработка- гриловани, запечени, сотирани, печена патица, запечен бекон, бавно задушени меса, пернат дивеч. Сирене: козе, garrotxa, gloucester, зряла гауда, пармезан, сладка горгонзола. Награди: Selection Mondials des Vins, Canada Златен медал за реколта 2013; Concours Mondial du Bruxelle-Сребърен медал за реколта 2016; MundusVini, Германия -Златен медал за реколта 2017 BIWC – Златен медал 2014 Selections Mondiales des Vins, Канада – Златен Медал 2015 Вижте повече -
Бяло Вино, 4 Сезона Пролет – Совиньон Блан & Семийон 2019, Вила Юстина, България
Нежен сламеножълт цвят с богат нос на билки. Свежо тяло с цитруси и приятен минерален послевкус. Винификация: Ръчно бране на гроздето, първична селекция още на лозята. Различните сортове са винифицирани отделно, с кратко настойване в пресите при ниски температури. Ферментация в иноксови съдове за около 20 дни при 14-16˚C. Вино и храна: Всички зелени салати, морска храна и особено миди, пиле, пернат дивеч и ястия с лимонов сос. Сирене: прясно козе сирене и меки свежи сирена Награди: BIWC – Бронзов медал 2014 Вижте повече -
Червенo Вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар 2017, Вила Юстина, България
Искрящ рубинен цвят и интензивен нос с вишна и подправки. Сочно тяло с нежни танини и елегантен финал. Винификация : Мацерация 7-9˚C за 4 дни, ферментация при 26-28˚C за 7-9 дни в иноксови съдове с пълен контрол на температурата. Съзряване 11 месеца във френски бъчви. Затворено е с винтова капачка, за да запазим максимално дълго време плодовия характер и вплетената бъчва във вкуса и нова на това изключително елегантно вино. Комбинация с храна: Слабо ароматни меса- агнешко и телешко. Морска храна : грилован омар, пушена сьомга и риба тон. Месо:заек, карпачо, хайвер, пернат дивеч. Сирене: козе, меки сирена с червени и кафеникави кори. Награди: Concours Mondial du Bruxelles Сребърен медал за реколта 2016; 2017 MundusVini, Германия- Златен медал за реколта 2017 и Best of Show Bulgaria Wine Index 2014, Bulgaria “Golden Collection” за реколта 2013 – Вижте повече -
Бяло Вино, 4 Сезона Лято – Траминер 2018 , Вила Юстина, България
Искрящ златист цвят и комплексен нос с цветни нюанси. Хармонично тяло с приятен плодов финал. Вино и храна: Подправкова индийска кухня, суши. Seafood: пикантна риба тон, пъстърва, пушена сьомга. Месо: печено пилешко, пуйка, пушени наденици и патешки гърди. Сирене: Бри, гауда, идиазабал, кастелмагно и силен чедар Награди Selections Mondiales des Vins, Канада – Златен медал 2016 IWC Букурещ – Сребърен медал 2016 Concours Mondial de Bruxelles, Белгия – Сребърен медал 2015 година IWC Букурещ – Златен медал 2014 Вижте повече -
Розе, Естествено Пенливо Вино Брут Розе 2017, Вила Юстина, България
Естествено пенливо вино розе, с прекрасен розов цвят, с интензивна игра на фини мехурчета. Атрактивен нос с акцент на свежи плодове, череши и автолизатни тонове, хармоничен и комплексен вкус на пивки киселини. Дълъг финал, изпълнен със свежест и богат послевкус. Винификация: Гроздето, използвано за това специално вино се бере по-рано, с цел по-ниско количество на захарите. Класически винификационен процес за получаване на свеж виноматериал, с ниско алкохолно съдържание. Вторичната ферментация се осъществява в резервоари от неръждаема стомана, използвайки “Метод Шармат” за 6 месеца, където обогатяването с въглероден диоксид се получава биологично. Следва отлежаване върху утайки и бутилиране. Вино и храна: Перфектен подбор за уелкъм дринк или в комбинация с омар, скариди, раци, стриди, сашими, десерти, сватбени торти. Вижте повече -
Червено Вино, Специална Резерва “Вила Юстина” Магнум 1,5 л. 2015, Вила Юстина, България
Атрактивен бленд от Каберне Фран, Каберне Совиньон, Пино Ноар и Мерло, отлежавал година във френски бъчви и още 1 година в Магнум бутилка. Наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Обем: 1,5 л Нашата Специална Резерва е личната селекция на Главния ни енолог. Вино, създадено с много любов и търпение в лимитирана серия от 300 магнум бутилки за реколта 2012. Едно изключително вино, което ще бъде предлагано само в много добрите реколти и по лична преценка на “Най-добър Енолог на България 2012” Васил Стоянов. Виното е съзрявало 12 месеца в 100% френски дъб. Възможна е появата на благородна утайка. Награди: MundusVini, Germany – Златен медал за реколта 2010 ; MundusVini, Germany – сребърен медал за реколта 2011 Concours Mondial de Bruxelles, Belguim- Сребърен медал за реколта 2011 BeoWinefair, Serbia- Златен медал за реколта 2013; Decanter-Златен медал за реколта 2015 и 95 POINTS Свързани продукти Вижте повече -
Бяло Вино, Блан 2019, Вила Юстина, България
Искрящ златист цвят с нежни тревисти оттенъци. Интензивен нос с медени нюанси, цитрусови нотки и мокър камък. Свежо, хармонично вино с мек плодов послевкус. Винификация: Различните сортове се винифицират поотделно. Прави се първична селекция на гроздето още на лозовия масив, а след това втора селекция на сортиращата маса. Следва мацерация при ниска температура за кратко време и алкохолна ферментация при 14-16 градуса С за 20 дни в иноксови съдове. Вино и храна: Задушена риба, скариди Су Вид или рибен терин. Сирена: Пармезан или салата на основата на сирена. Награди: Selections Mondiales des Vins, Канада – Златен Медал за реколта 2013 Вижте повече