Welcome to Bestwine

Вила Юстина, България

Вила Юстина, България

Вила Юстина е разположена в полите на Родопската Яка в село Устина, на 26 км от Пловдив. Мястото за избата е специално избрано, защото Пловдивският край е сред малкото, които имат много стара винена история. В този район може да чуете много легенди за траките и тяхното вино, за антични ритуали и мистерии. Херодот описва местните траки като войнствено племе с независим дух, поело трудната задача на пазители на Светилището на Дионис. Предполага се, че в землището около Устина се намира и древната тракийска столица Бесапара.

Артикули 1 до 10 от общо 12

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2
  1. Червенo Вино, Монограм Мавруд & Рубин 2014, Вила Юстина

    Червенo Вино, Монограм Мавруд & Рубин 2014, Вила Юстина

    Атрактивен бленд между два български сорта. Наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Виното е съзрявало 14 месеца в 100% български дъб. Вижте повече
  2.  Бяло Вино, Монограм Шардоне Barrel Fermented 2018, Вила Юстина

    Бяло Вино, Монограм Шардоне Barrel Fermented 2018, Вила Юстина

    Интензивен златист цвят с топли оттенъци. Изтънчен и комплексен нос с акценти на ядки, масло и сладка ванилия. Плътно тяло с приятна свежест и галеща текстура. Винификация: Прави се първична селекция на гроздето още на лозовия масив, а след това втора селекция на сортиращата маса. Ронканите и смачкани зърна се пресоват в пневматична преса след известно настойване с ципите при ниска температура. Ферментацията се провежда във френски дъбови бъчви с последващо отлежаване в тях за 6 месеца.Виното отлежава в бутилка няколко месеца преди да бъде пуснато на пазара. Храна и вино: Морски дарове: фини богати риби, като калкан, печени черупчести като омар и миди. Месо: телешки пържоли с гъби или пилешки гърди, запечени с вино. Сирене: чедър, камембер или меки сирена с бяла или червена коричка. Награди: Chardonnay du Monde , France – Gold medal for vintage 2016 Chardonnay du Monde , France -Silver medal for vintages 2013 and 2017 Chardonnay du Monde 2015, France –Golden medal for vintage 2012 Chardonnay du Monde 2014, France-Bronz medal for vintage 2011 Víno a Delikatesy 2013, Czech Republic – Golden medal for vintage 2011 Balkans International Wine Competition 2013, Bulgaria– Golden Medal for vintage 2011 Wine Index 2014, Bulgaria– “VIP Collection” for vintage 2012 Wine Index 2013, Bulgaria – “Golden Collection” for vintage 2011 Wine Index 2015, Bulgaria-Golden medal for vintage 2011 Вижте повече
  3. Червенo Вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар 2017, Вила Юстина, България

    Червенo Вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар 2017, Вила Юстина, България

    Искрящ рубинен цвят и интензивен нос с вишна и подправки. Сочно тяло с нежни танини и елегантен финал. Винификация : Мацерация 7-9˚C за 4 дни, ферментация при 26-28˚C за 7-9 дни в иноксови съдове с пълен контрол на температурата. Съзряване 11 месеца във френски бъчви. Затворено е с винтова капачка, за да запазим максимално дълго време плодовия характер и вплетената бъчва във вкуса и нова на това изключително елегантно вино. Комбинация с храна: Слабо ароматни меса- агнешко и телешко. Морска храна : грилован омар, пушена сьомга и риба тон. Месо:заек, карпачо, хайвер, пернат дивеч. Сирене: козе, меки сирена с червени и кафеникави кори. Награди: Concours Mondial du Bruxelles Сребърен медал за реколта 2016; 2017 MundusVini, Германия- Златен медал за реколта 2017 и Best of Show Bulgaria Wine Index 2014, Bulgaria “Golden Collection” за реколта 2013 – Вижте повече
  4. Червенo Вино, 4 Сезона Зима – Каберне Фран, Вила Юстина, България

    Червенo Вино, 4 Сезона Зима – Каберне Фран, Вила Юстина, България

    Наситен пурпурен цвят и сочен нос с черна череша. Елегантно тяло с меки танини и пикантен финал. Винификация: Ръчно бране на гроздето, първична селекция още на лозята при оптимални температури за гроздобер. Мацерация 7-9˚C за 4 дни, ферментация при 26-28˚C за 7-9 дни в иноксови съдове с пълен контрол на температурата. Виното съзрява 12 месеца в бъчви. Вино и храна: Меса със средна термична обработка- гриловани, запечени, сотирани, печена патица, запечен бекон, бавно задушени меса, пернат дивеч. Сирене: козе, garrotxa, gloucester, зряла гауда, пармезан, сладка горгонзола. Награди: Selection Mondials des Vins, Canada Златен медал за реколта 2013; Concours Mondial du Bruxelle-Сребърен медал за реколта 2016; MundusVini, Германия -Златен медал за реколта 2017 BIWC – Златен медал 2014 Selections Mondiales des Vins, Канада – Златен Медал 2015 Вижте повече
  5. Бяло Вино, 4 Сезона Пролет – Совиньон Блан & Семийон 2019, Вила Юстина, България

    Бяло Вино, 4 Сезона Пролет – Совиньон Блан & Семийон 2019, Вила Юстина, България

    Нежен сламеножълт цвят с богат нос на билки. Свежо тяло с цитруси и приятен минерален послевкус. Винификация: Ръчно бране на гроздето, първична селекция още на лозята. Различните сортове са винифицирани отделно, с кратко настойване в пресите при ниски температури. Ферментация в иноксови съдове за около 20 дни при 14-16˚C. Вино и храна: Всички зелени салати, морска храна и особено миди, пиле, пернат дивеч и ястия с лимонов сос. Сирене: прясно козе сирене и меки свежи сирена Награди: BIWC – Бронзов медал 2014 Вижте повече
  6. Червенo Вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар 2017, Вила Юстина, България

    Червенo Вино, 4 Сезона Есен – Пино Ноар 2017, Вила Юстина, България

    Искрящ рубинен цвят и интензивен нос с вишна и подправки. Сочно тяло с нежни танини и елегантен финал. Винификация : Мацерация 7-9˚C за 4 дни, ферментация при 26-28˚C за 7-9 дни в иноксови съдове с пълен контрол на температурата. Съзряване 11 месеца във френски бъчви. Затворено е с винтова капачка, за да запазим максимално дълго време плодовия характер и вплетената бъчва във вкуса и нова на това изключително елегантно вино. Комбинация с храна: Слабо ароматни меса- агнешко и телешко. Морска храна : грилован омар, пушена сьомга и риба тон. Месо:заек, карпачо, хайвер, пернат дивеч. Сирене: козе, меки сирена с червени и кафеникави кори. Награди: Concours Mondial du Bruxelles Сребърен медал за реколта 2016; 2017 MundusVini, Германия- Златен медал за реколта 2017 и Best of Show Bulgaria Wine Index 2014, Bulgaria “Golden Collection” за реколта 2013 – Вижте повече
  7. Бяло Вино, 4 Сезона Лято – Траминер 2018 , Вила Юстина, България

    Бяло Вино, 4 Сезона Лято – Траминер 2018 , Вила Юстина, България

    Искрящ златист цвят и комплексен нос с цветни нюанси. Хармонично тяло с приятен плодов финал. Вино и храна: Подправкова индийска кухня, суши. Seafood: пикантна риба тон, пъстърва, пушена сьомга. Месо: печено пилешко, пуйка, пушени наденици и патешки гърди. Сирене: Бри, гауда, идиазабал, кастелмагно и силен чедар Награди Selections Mondiales des Vins, Канада – Златен медал 2016 IWC Букурещ – Сребърен медал 2016 Concours Mondial de Bruxelles, Белгия – Сребърен медал 2015 година IWC Букурещ – Златен медал 2014 Вижте повече
  8. Розе, Естествено Пенливо Вино Брут Розе 2017, Вила Юстина, България

    Розе, Естествено Пенливо Вино Брут Розе 2017, Вила Юстина, България

    Естествено пенливо вино розе, с прекрасен розов цвят, с интензивна игра на фини мехурчета. Атрактивен нос с акцент на свежи плодове, череши и автолизатни тонове, хармоничен и комплексен вкус на пивки киселини. Дълъг финал, изпълнен със свежест и богат послевкус. Винификация: Гроздето, използвано за това специално вино се бере по-рано, с цел по-ниско количество на захарите. Класически винификационен процес за получаване на свеж виноматериал, с ниско алкохолно съдържание. Вторичната ферментация се осъществява в резервоари от неръждаема стомана, използвайки “Метод Шармат” за 6 месеца, където обогатяването с въглероден диоксид се получава биологично. Следва отлежаване върху утайки и бутилиране. Вино и храна: Перфектен подбор за уелкъм дринк или в комбинация с омар, скариди, раци, стриди, сашими, десерти, сватбени торти. Вижте повече
  9. Червено Вино, Специална Резерва “Вила Юстина” Магнум 1,5 л. 2015, Вила Юстина, България

    Червено Вино, Специална Резерва “Вила Юстина” Магнум 1,5 л. 2015, Вила Юстина, България

    Атрактивен бленд от Каберне Фран, Каберне Совиньон, Пино Ноар и Мерло, отлежавал година във френски бъчви и още 1 година в Магнум бутилка. Наситен рубинен цвят и сложен нос с нюанси на зрял черен плод, шоколад и ванилия. Плътно, елегантно тяло с меки танини. Обем: 1,5 л Нашата Специална Резерва е личната селекция на Главния ни енолог. Вино, създадено с много любов и търпение в лимитирана серия от 300 магнум бутилки за реколта 2012. Едно изключително вино, което ще бъде предлагано само в много добрите реколти и по лична преценка на “Най-добър Енолог на България 2012” Васил Стоянов. Виното е съзрявало 12 месеца в 100% френски дъб. Възможна е появата на благородна утайка. Награди: MundusVini, Germany – Златен медал за реколта 2010 ; MundusVini, Germany – сребърен медал за реколта 2011 Concours Mondial de Bruxelles, Belguim- Сребърен медал за реколта 2011 BeoWinefair, Serbia- Златен медал за реколта 2013; Decanter-Златен медал за реколта 2015 и 95 POINTS Свързани продукти Вижте повече
  10. Бяло Вино, Блан 2019, Вила Юстина, България

    Бяло Вино, Блан 2019, Вила Юстина, България

    Искрящ златист цвят с нежни тревисти оттенъци. Интензивен нос с медени нюанси, цитрусови нотки и мокър камък. Свежо, хармонично вино с мек плодов послевкус. Винификация: Различните сортове се винифицират поотделно. Прави се първична селекция на гроздето още на лозовия масив, а след това втора селекция на сортиращата маса. Следва мацерация при ниска температура за кратко време и алкохолна ферментация при 14-16 градуса С за 20 дни в иноксови съдове. Вино и храна: Задушена риба, скариди Су Вид или рибен терин. Сирена: Пармезан или салата на основата на сирена. Награди: Selections Mondiales des Vins, Канада – Златен Медал за реколта 2013 Вижте повече

Артикули 1 до 10 от общо 12

Задай в низходяща посока
на страница

Таблица  Списък 

Страница:
  1. 1
  2. 2