Welcome to Bestwine

Червено Вино, Илая Мавруд Премиум Резерва 2016, Манастира

Regions BG
Vintage 2016
Grapes 100% Мавруд
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol -

Виното притежава наситен рубинен цвят. Ароматът е комплексен и многопластов доминиран от черни череши, черен шоколад и опушени нотки. Вкусът е добре балансиран, с акцент на касис и арония. Виното е с дълъг ароматен финал.

Гроздето е ръчно брано и специално селектирано за серията. Отлежавало е 18 месеца в дъбови бъчви. Лимитирана серия от 2500 бутилки.


Легенда за Илая
“Живяла по Крумово време бедна жена на име Илая сама с невръстния си син. До схлупената ѝ къщица растяла лозница. Събирала гроздето и го криела в делва до огнището. Един ден Илая с изненада установила, че е направила вино. Давала на момчето и то растяло здраво и силно. Хан Крум имал лъвове, които вечер пускал да се разхождат свободно из улиците. Една сутрин едно от животните било намерено убито. Крум обявил, че който си признае, ще получи възнаграждение. Единствено синът на Илая признал за своята храброст. Момъкът разказал как е отгледан с вино, което му дало тази изключителна сила. Крум наредил от тази лозница да се разсаждат новите лозя на държавата. Гроздето нарекъл Мавруд като името на юнака.”

Виното е с интензивен тъмночервен цвят с леко развитие, Многопластов аромат на червени горски плодове,подправки и ванилия. Вкусът е плътен, топъл, сочен, добре балансиран с акцент на трансформиран дъб.
Сервира се при температура: 16 - 18 C
Консумира се с: червени меса, паста, сирена.

Наличност: В наличност

37,90 лв.
Manastira

Описание на продукта

Детайли

Виното притежава наситен рубинен цвят. Ароматът е комплексен и многопластов доминиран от черни череши, черен шоколад и опушени нотки. Вкусът е добре балансиран, с акцент на касис и арония. Виното е с дълъг ароматен финал. Гроздето е ръчно брано и специално селектирано за серията. Отлежавало е 18 месеца в дъбови бъчви. Лимитирана серия от 2500 бутилки. Легенда за Илая “Живяла по Крумово време бедна жена на име Илая сама с невръстния си син. До схлупената ѝ къщица растяла лозница. Събирала гроздето и го криела в делва до огнището. Един ден Илая с изненада установила, че е направила вино. Давала на момчето и то растяло здраво и силно. Хан Крум имал лъвове, които вечер пускал да се разхождат свободно из улиците. Една сутрин едно от животните било намерено убито. Крум обявил, че който си признае, ще получи възнаграждение. Единствено синът на Илая признал за своята храброст. Момъкът разказал как е отгледан с вино, което му дало тази изключителна сила. Крум наредил от тази лозница да се разсаждат новите лозя на държавата. Гроздето нарекъл Мавруд като името на юнака.” Виното е с интензивен тъмночервен цвят с леко развитие, Многопластов аромат на червени горски плодове,подправки и ванилия. Вкусът е плътен, топъл, сочен, добре балансиран с акцент на трансформиран дъб. Сервира се при температура: 16 - 18 C Консумира се с: червени меса, паста, сирена.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Manastira

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.