Описание на продукта
Детайли
Регион: долината Лейда
Лозята са засадени през 1998 г. върху почви с гранитно-глинеста текстура на основата на 60-80 см под дъното. Близостта на Тихия океан произвежда силно морско влияние с сутрешна мъгла и морски бриз, които умеряват дневните високи температури. Освен това не позволява на нощните температури да падат толкова рязко, както в Централната долина. Резитбата на лозята включва премахване на нежелани издънки в началото на сезона и кършене на листата на ниво грозде непосредствено след цъфтежа, за да се запази добрата осветеност и да се насърчи доброто узряване и развитието на вкуса. Общият добив е 4500 кг / хектар.
Гроздето се рони преди пресоване и сокът се декантира студено в продължение на 12 часа и след това се отделя от грубите утайки с високо ниво на мътност. Задължително се поддават на подбрани дрожди и веднага се прехвърлят в дъбови бъчви за ферментиране. Температурата на ферментация се контролира само от стайната температура и може да достигне до 20 ° С. След като ферментацията приключи, виното остава в бъчвите в продължение на 8 месеци със седмично батониране (разбъркване на утайка), два пъти.
Дълбок, зеленикавожълт цвят. Интензивен букет, който съчетава минерални нотки с леки цитрусови плодове, нектарини, ядки и нотка на дъб. Вкусът се откроява с освежаващата си киселинност, която балансира добре с плодовостта, доброто тяло, копринената текстура и дължината на виното.
Допълнителна информация
Допълнителна информация
Винарна | Santa Rita |
---|