Welcome to Bestwine

Промо

Бяло Вино, Шардоне 2014 Медала Реал, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2014
Grapes 100% Шардоне
Residual Sugar 2.6
Acidity Level 7.13
Alcohol 14.7

Регион: долината Лейда

Лозята са засадени през 1998 г. върху почви с гранитно-глинеста текстура на основата на 60-80 см под дъното. Близостта на Тихия океан произвежда силно морско влияние с сутрешна мъгла и морски бриз, които умеряват дневните високи температури. Освен това не позволява на нощните температури да падат толкова рязко, както в Централната долина. Резитбата на лозята включва премахване на нежелани издънки в началото на сезона и кършене на листата на ниво грозде непосредствено след цъфтежа, за да се запази добрата осветеност и да се насърчи доброто узряване и развитието на вкуса. Общият добив е 4500 кг / хектар.

Гроздето се рони преди пресоване и сокът се декантира студено в продължение на 12 часа и след това се отделя от грубите утайки с високо ниво на мътност. Задължително се поддават на подбрани дрожди и веднага се прехвърлят в дъбови бъчви за ферментиране. Температурата на ферментация се контролира само от стайната температура и може да достигне до 20 ° С. След като ферментацията приключи, виното остава в бъчвите в продължение на 8 месеци със седмично батониране (разбъркване на утайка), два пъти.

Дълбок, зеленикавожълт цвят. Интензивен букет, който съчетава минерални нотки с леки цитрусови плодове, нектарини, ядки и нотка на дъб. Вкусът се откроява с освежаващата си киселинност, която балансира добре с плодовостта, доброто тяло, копринената текстура и дължината на виното.

Наличност: В наличност

Нормална цена: 22,90 лв.

Special Price 17,90 лв.

Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Регион: долината Лейда Лозята са засадени през 1998 г. върху почви с гранитно-глинеста текстура на основата на 60-80 см под дъното. Близостта на Тихия океан произвежда силно морско влияние с сутрешна мъгла и морски бриз, които умеряват дневните високи температури. Освен това не позволява на нощните температури да падат толкова рязко, както в Централната долина. Резитбата на лозята включва премахване на нежелани издънки в началото на сезона и кършене на листата на ниво грозде непосредствено след цъфтежа, за да се запази добрата осветеност и да се насърчи доброто узряване и развитието на вкуса. Общият добив е 4500 кг / хектар. Гроздето се рони преди пресоване и сокът се декантира студено в продължение на 12 часа и след това се отделя от грубите утайки с високо ниво на мътност. Задължително се поддават на подбрани дрожди и веднага се прехвърлят в дъбови бъчви за ферментиране. Температурата на ферментация се контролира само от стайната температура и може да достигне до 20 ° С. След като ферментацията приключи, виното остава в бъчвите в продължение на 8 месеци със седмично батониране (разбъркване на утайка), два пъти. Дълбок, зеленикавожълт цвят. Интензивен букет, който съчетава минерални нотки с леки цитрусови плодове, нектарини, ядки и нотка на дъб. Вкусът се откроява с освежаващата си киселинност, която балансира добре с плодовостта, доброто тяло, копринената текстура и дължината на виното.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.