Welcome to Bestwine

Бяло вино, Шардоне Резерва 2014, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2014
Grapes 100% Шардоне
Residual Sugar 1.60 g/L
Acidity Level 5.89 g/L
Alcohol 14.00 %v/v

The pressing of the grapes was done at temperatures below 15º C, always protecting the must texture and avoiding phenolic extraction. The must was fermented with turbidity levels below 200 NTU with selected yeasts and temperatures between 16-20 ºC. 25% of this wine was fermented and aged in French and American oak barrels for seven months. During this process, the wine was kept on its lees to enhance roundness and volume. The remaining 75% was fermented in stainless steel vats seeking maximum fruit expression.

Отгледаното в нашите плантации Шардоне идва от долината Казабланка, един от най-добрите винопроизводителни региони за бяло вино в света. Силен аромат на Сладки тропически плодове и сочен грейпфрут са прекрасно оформени от мека ванилия и лешникови тонове. Чудесните плодови аромати са зесилени от приятна киселинност и сладост. Едно отличително Шардоне, фино и прекрасно балансирано, завършващо в комплексени продължителен послевкус.

Шардоне е най-популярния бял винен сорт в света. Името му се свързва с едни от най-престижните бели сортови вина и с пенливите шампански вина. Има средно силен растеж, висока родовитост и дава средни добиви.

Наличност: В наличност

17,90 лв.
Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Шардоне е най-популярния бял винен сорт в света. Името му се свързва с едни от най-престижните бели сортови вина и с пенливите шампански вина. От Шардоне се правят шампански виноматериали и висококачествени бели трапезни вина, които се отличават с лекота, свежест, хармоничен вкус и плодови аромати. Отлежаването в дъбови бъчви придава на виното нотки на ванилия, дим и дъб. Използва се като сорт-подобрител при направата на шампански вина.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.