Welcome to Bestwine

Бяло Вино, CONTEMPLATIONS Шардоне 2018, Катаржина, България

Regions BG
Vintage 2018
Grapes 100% Шардоне
Residual Sugar -
Acidity Level -
Alcohol -

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19˚С. В тази схема се включва алкохолна ферментация и съзряване във френски дъбови бъчви за 60% от партидатa. Съзряване на виното в бутилка за 3 месеца.

Виното отлежава 6 месеца във френски дъбови бъчви, 30% от които са нови.

Виното се характеризира с интензивен жълто-зелен цвят. Концентриран и хармоничен аромат на цитруси, праскова, ванилия и препечен хляб. Балансираният и елегантен вкус, включващ в себе си, обем, мекота, цитрусова свежест и интензивен вкусов аромат, отвежда до дълъг и привлекателен послевкус.

Много добре се съчетва с отлежали сирена, бели меса, рибни ястия, топли салати. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C

Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години

Наличност: В наличност

13,70 лв.
Katarzyna

Описание на продукта

Детайли

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19˚С. В тази схема се включва алкохолна ферментация и съзряване във френски дъбови бъчви за 60% от партидатa. Съзряване на виното в бутилка за 3 месеца. Виното отлежава 6 месеца във френски дъбови бъчви, 30% от които са нови. Виното се характеризира с интензивен жълто-зелен цвят. Концентриран и хармоничен аромат на цитруси, праскова, ванилия и препечен хляб. Балансираният и елегантен вкус, включващ в себе си, обем, мекота, цитрусова свежест и интензивен вкусов аромат, отвежда до дълъг и привлекателен послевкус. Много добре се съчетва с отлежали сирена, бели меса, рибни ястия, топли салати. Подходящата температура за консумация е 12⁰-14⁰C Потенциал за отлежаване в бутилка – 5 години

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Katarzyna

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.