Welcome to Bestwine

Бяло Вино, Совиньон Блан Резерва 2014, Санта Рита, Чили

Regions CL
Vintage 2014
Grapes 100% Совиньон Блан
Residual Sugar 1.30 g/L
Acidity Level 6.44 g/L
Alcohol 13.50 %v/v

Регион: 85% долина Касабланка / 15% долина Лейда

Прохладен климат, който има морско влияние, причинено от крайбрежния бриз, поради местоположението и топографията, които действат като модериращи сили на топлинните условия. Средните температури през лятото достигат 25 C, а годишните средни са 14.4 C. Валежите са концентрирани между месеците май-октомври с годишна средна стойност 450 мм. Почвата е от алувиален произход с много фина глинеста текстура, висока пропускливост и ограничено задържане на влажност.

20% от гроздето се мацерира студено в продължение на 18 часа при температура под 5 ° С. Останалото се смачква и веднага се пресова. Свободно движение и ниско налягане бяха използвани за производството на нивото на резервата, за да се осигури висока концентрация на плодове и добър баланс на киселинност, което е от съществено значение за този стил на свеж и хрупкав совиньон блан. Добре ферментиралата финна мъст позволява добро развитие и задържане на плодовостта. Прикагат се ниски температури (10-11 C) върху утайките преди да се отделят.

Това вино има блестящо жълт цвят със зелени нюанси. Неговият интензивен аромат е ароматна смес от цитрусови плодове и маракуя с тревист фон, характерен за този сорт. Върху небцето е концентрирано, с приятна киселинност, която подчертава свежестта, твърдата му структура и отличната устойчивост.

Наличност: В наличност

Нормална цена: 17,90 лв.

Special Price 12,50 лв.

Santa Rita

Описание на продукта

Детайли

Регион: 85% долина Касабланка / 15% долина Лейда Прохладен климат, който има морско влияние, причинено от крайбрежния бриз, поради местоположението и топографията, които действат като модериращи сили на топлинните условия. Средните температури през лятото достигат 25 C, а годишните средни са 14.4 C. Валежите са концентрирани между месеците май-октомври с годишна средна стойност 450 мм. Почвата е от алувиален произход с много фина глинеста текстура, висока пропускливост и ограничено задържане на влажност. 20% от гроздето се мацерира студено в продължение на 18 часа при температура под 5 ° С. Останалото се смачква и веднага се пресова. Свободно движение и ниско налягане бяха използвани за производството на нивото на резервата, за да се осигури висока концентрация на плодове и добър баланс на киселинност, което е от съществено значение за този стил на свеж и хрупкав совиньон блан. Добре ферментиралата финна мъст позволява добро развитие и задържане на плодовостта. Прикагат се ниски температури (10-11 C) върху утайките преди да се отделят. Това вино има блестящо жълт цвят със зелени нюанси. Неговият интензивен аромат е ароматна смес от цитрусови плодове и маракуя с тревист фон, характерен за този сорт. Върху небцето е концентрирано, с приятна киселинност, която подчертава свежестта, твърдата му структура и отличната устойчивост.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Винарна Santa Rita

Кл. думи за продукт

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.